zondag 5 mei 2019

Review: Dr Space's Alien Planet Trip - Vol. 3 - Featuring Martin Weaver (Space Rock Productions, 2019) (Spacerock / New Age)

De van origine afkomstige Amerikaan Scott Heller, alias Dr Space is oprichter van het Öresund Space Collective, waarvan de overige bandleden uit Denemarken en Zweden komen.
Van de band verschenen al meer dan 20 albums en in de loop der jaren maakte Scott ook solo diverse opnamen, die niet werden uitgebracht en hierbij speelde hij: analoge synthesizers, Korg Monotron, Yamaha CS-10, Octave Cat SRM II, Custom Modular synthesizer en OSCar.
Omdat hij wel het idee had iets met deze opnamen te doen, vroeg hij Nicklas Sörensen (sologitaar en effecten) van de Deense band Papir en Richard Orlando (sologitaar en geluid manipulaties) van Alien Planetscapes uit Amerika, om op enkele nummers mee te spelen.
Dat resulteerde in het album "Vol 1", dat onder de naam Dr Space's Alien Planet Trip in maart 2017 in een beperkte oplage van 300 stuks met een klaphoes verscheen, waarvan er 100 in verschillende kleuren werden geperst en tevens verscheen het album als digitale download met 1 extra nummer (digitale bonus track, zonder Niklas), terwijl de eerste 50 exemplaren een gesigneerde poster bevatten.
Op 4 mei 2018 verscheen het tweede solo album van Dr. Space's Alien Planet Trip, getiteld "Vol.2- Gloomy Horizon" en hierop speelt Stefan Krey op bas- en sologitaar mee in 3 nummers, terwijl Daniel Lars eveneens sologitaar in deze nummers speelt.
Het album, dat 6 nummers bevat, werd door het Space Rock Productions label in een beperkte oplage van 410 stuks op 180 gram vinyl uitgebracht, waarvan er 100 op zwart, 155 op licht groen en 155 op rood vinyl werden geperst.
Precies een jaar later, op 4 mei 2019 dus, verscheen "Vol. 3 - Featuring Martin Weaver" via dit label in een zeer beperkte oplage van 318 stuks op 2LP, waarvan er 102 op zwart en 216 op lucht blauw 180 gram vinyl zijn geperst, die met de hand genummerd zijn en vermeldenswaardig is, dat er 2 extra nummers beschikbaar zijn, die alleen als digitale downloads zijn uitgebracht.
Dr Space speelt op deze uitgave: Nord Lead 2 virtuele analoge synthesizer, Korg Monotron, Custom Modular synthesizer, OSCar en geprogrammeerde drums en Martin Weaver speelt: akoestische gitaar, elektrische gitaar en geprogrammeerde drums.

Het album start op kant A met "Lost In The Desert", waarin het duo native drums elementen, wind en ruimtelijke geluiden verbindt en na enkele minuten in een iets hoger tempo te gaan spelen, waarna de muziek een licht hypnotiserend karakter krijgt en me in een lichte trance brengt.
Daarna volgt "Veganporcotopia" en hierin begint de muziek met new age klanken, om na enkele minuten te veranderen in een rustig ruimtelijk nummer met tegen het einde melodische invloeden, waarna het duo "Spavey Placey" speelt en me daarin een mooi rustig stukje spacerock voorzet.
Dan volgt kant B, waarin Dr Space's Alien Planete Trip een schitterende uptempo mix speelt van spacerock, progressieverock en hypnotiserende drums ritmes, die zeer dansbaar is en gevolgd wordt door "Where Do Aliens Go To Die", een prachtig rustig nummer, waarin ook nu weer invloeden uit spacerock en progressieve rock elementen met elkaar verbonden worden.
In "Sue Dream Of Exploding Sheep" gaat het duo verder met het maken van rustige muziek, waar new age invloeden in zitten en in "Encart Stnap (Edit)" krijg ik een geweldige mix van house en ruimtelijke geluiden voorgezet, die met rustige psychedelische tonen begonnen wordt.

"Vol. 3 - Featuring Martin Weaver" van Dr Space's Alien Planet Trip is een over het algemeen genomen rustige plaat, die vol mooie ruimtelijke muziek staat en ik kan een ieder dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar het album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten