zaterdag 25 mei 2019

Review: Welcome Inside The Brain - Queen Of The Day Flies (Tonzonen Records, 2019) Progressieve Rock)

Welcome Inside The Brain is een Duitse band uit Guben, Leipzig, die bestaat uit: Frank Mühlenberg - zang, Georg Spies - sologitaar, Paul Lapp - contrabas, Hagen Schwitzke - orgel en Hans Otto - drums.
De band was eerder actief onder de naam Hippie Langstrumpf en bracht in 2013 een LP uit met gelijknamige titel.
Onder hun nieuwe naam, Welcome Inside The Brain, heeft de band in 2015 de CD "Welcome Inside The Brain EP" uitgebracht en deze bevat 5 nummers, waarvan er 2 nog onder de naam Hippie Langstrumpf gemaakt zijn.
Op 1 november 2017 heeft het Nasoni Records label hun debuut album "Celebrate The Depression", waarop 6 nummers staan, uitgebracht en op 24 mei 2019 verscheen de opvolger daarvan, getiteld "Queen Of Day Flies", die via Tonzonen Records als CD, LP en als digitale download is uitgebracht.

Het album, dat 7 nummers bevat, start met "The Baptist Preacher", waarin de band een heerlijke mix maakt van theater en progressieve rock muziek, die swingt en zeer dansbaar is en gevolgd wordt door "Naked Philosopher", een uitstekende uptempo rock song, die lichte invloeden heeft van blues, hardrock en de muziek van The Doors en deze verandert iets na de helft van de song in een symfonisch stuk muziek.
Dan volgt "Broken Record", een schitterende rustige song met een aanstekelijk ritme en deze wordt gevolgd door de titel song "Queen Of The Day Flies"en hierin speelt Welcome Inside The Brain een fantastische uptempo progressieve rock song, die invloeden van de jaren 70 heeft en diverse tempowisselingen bevat.
In "White Room" schotelt de band me een prachtige mix van theater en rock voor, die diverse tempowisselingen heeft en bij tijd en wijle swingt en in "Call Me A Liar" brengt de band een mooie, vrij rustige, rock song ten gehore, waarna het laatste nummer van de plaat volgt, getiteld "Hometown", waarin de muziek experimenteel en dreigend begint en Welcome Inside The Brain een verrukkelijke progressieve rock song speelt, die invloeden van de muziek van Frank Zappa, Alex's Hand, spacerock en theater heeft en diverse tempowisselingen bevat.

"Queen Of The Day Flies" van Welcome Inside The Brain is een uitstekende plaat, waarmee de band me van begin tot einde heeft weten te boeien en ik kan deze schijf dan ook aanraden aan een ieder, die van progressieve rock houdt.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten