zondag 12 mei 2019

Review: Psychic Lemon - Live At The Smokehouse (Tonzonen Records, 2019) (Progressieve Rock / Acid Rock)

Psychic Lemon werd eind 2013 te Cambridge, Kent, Engeland opgericht en bestaat uit: Andrew Briston - sologitaar, zang en keyboards, George Horler - sologitaar en zang, Andrew Hibberd - basgitaar en Martin Law - drums en percussie.
Psychic Lemon liet zich muzikaal inspireren door bands als: Goat, The Heads, Amon Düül II, Syd Barrett en Ibibio Sound Machine en trad op festivals als Strawberry Fair te Cambridge en Solstice festival te Moonhenge op, na hun eerste optreden in oktober 2014.
De band rondde de opnamen voor hun debuut album "Psychic Lemon" in december 2015 af en deze werd op 4 maart 2016 uitgebracht als digitle download en als CD.
Op hun album "Frequency Rhythm Distortion Delay", dat 12 januari 2018 via Tonzonen Records in een gelimiteerde oplage van 750 stuks op paars gespetterd 12" vinyl verscheen en tevens op zwart vinyl, maar ook als CD en als digitale download via bandcamp verkrijgbaar is, bestaat Psychic Lemon nog maar uit 3 personen, omdat George uit de band is en als gastmuzikant speelt Iain Roddick op saxofoon met het trio mee.
Op 9 februari 2018 bracht de band de EP "Live AD 2017" als digitale download uit, die 23 november 29017 live in Chelmsford opgenomen werd.
Het derde album van de band is de live opgenomen plaat "Live At The Smokehouse", dat 5 nummers bevat en 26 april 2019 via Tonzonen Records in een beperkte oplage op oranje-groen gespetterd vinyl inclusief een 8 pagina's tellend boek verscheen en tevens als CD en digitale download verkrijgbaar is, waarbij verder vermeldenswaardig is, dat het album in de voorverkoop binnen 48 uur uitverkocht was.
De opnamen van het album vonden plaats op 10 augustus 2018 in The Smokehouse te Ipswich en op de LP staan, op kant B, 2 niet eerder uitgebrachte nummers, terwijl kant A van de LP 3 nummers van hun album "Frequency Rhythm Distortion Delay" bevat.

Kant A begint met "Interstellar Fuzz Star", waarin de band me een geweldig rock nummer voorzet, dat vrij heftig start, om na korte tijd over te gaan in een fantastisch stuk progressieve rock met lichte acid rock elementen, dat in een hoog tempo gespeeld wordt en naadloos door loopt in "Satori Disko" en hierin vervolgd de band de ingeslagen weg en gaat verder met het maken van hun acid rock, die door gaat in "Hey Droog!", dat krautrock invloeden bevat en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
In "Jonny Marvel At The Milky Way", een eerbetoon aan de overleden grootste fan van de band,  laat Psychic Lemon genieten van een mix van progressieve rock, psychedelische en acid rock, die in een vrij rustig tempo gespeeld wordt en een licht hypnotiserend ritme heeft en in "White Light", dat op het onofficiële album "Live AD 2017" staat, speelt de band nogmaals zo'n schitterend acid rock nummer, dat met een sneltrein vaart mijn gehoorgang binnen komt.

"Live At The Smokehouse" van Psychic Lemon bestaat uit 5 heerlijke uptempo nummers, waar de energie vanaf spat en ik kan iedere liefhebber van progressieve en acid rock deze live plaat dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten