maandag 29 april 2019

Review: Lucy In Blue - In Flight (Karisma Records, 2019) (Melodische Rock / Progressieve Rock)

Lucy In Blue uit Reykjavik, IJsland werd in 2013 opgericht en bestaat, sinds 2016, uit: Steinbor Bjarni Gislason - sologitaar en zang, Matthias Hlifar Mogenson - basgitaar en zang,  Arnaldur Ingi Jonsson - keyboards en zang en Kolbeinn Porsson - drums.
De band bracht op 4 december 2016 hun gelijknamige debuut album in eigen beheer via bandcamp in een beperkte oplage als CD en als digitale download uit en deze is 12 april 2019 gevolgd door "In Flight", die door Karisma Records op zowel CD, LP (op ijs kleurig blauw vinyl) en als digitale download is uitgebracht en 8 nummers bevat.

Het eerste nummer van de plaat heet "Alight, Pt 1" en daarin speelt de band een mooi rustig progressief stukje muziek, dat melodische invloeden heeft en prima samenzang bevat en naadloos doorloopt in "Alight, Pt 2", een schitterende progressieve rock song, die jaren 70 invloeden heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Daarna zet de band me "Respire" voor geweldige, vrij rustige, song die een melodisch karakter heeft, waarbij de muziek me doet denken aan symfonische progressieve rock bands uit de jaren 70 en deze wordt gevolgd door "Matricide", waarin de band een fantastische rock song met afwisselende tempo's speelt.
In "Nuverandi" speelt Lucy In Blue een prachtig melodisch nummer, dat tot halverwege door het gitaarspel gedomineerd wordt, waarna de band over gaat tot het maken van verrukkelijke symfonische klanken, die in een niet al te hoog tempo mijn gehoorgang binnen stromen en in "Tempest" laat de band me genieten van een heerlijk swingend progressief rock nummer, dat een aanstekelijk terugkerend ritme heeft en halverwege verandert en tijdelijk in een rustig tempo verder gaat, om tegen het einde terug te komen in het begin tempo.
Verder hoor ik de titelsong "In Flight", een uitstekende rock song met melodische invloeden, die diverse tempowisselingen heeft en "On Ground", een rustige song, die na korte tijd iets meer snelheid krijgt en symfonische invloeden heeft.

"In Flight" van Lucy In Blue is een heerlijke plaat om te beluisteren, waarmee de band me van begin tot einde in de ban van hun meesterlijke muziek heeft gehouden en ik kan deze schijf dan ook ten zeerste aanraden aan elke liefhebber van melodische en progressieve rock.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten