zondag 14 april 2019

Review: Organik - Organik (Space Rock Productions, 2019) (Progressieve Spacerock / Psychedelische Rock)

Organik werd in augustus 2014 te Odense, Denemarken, opgericht en bestaat uit: Per Brems-Therkelsen - sologitaar, Brian Bentzen - basgitaar en Stephan Green - drums en percussie.
Op 23 maart 2019 verscheen hun debuut album "Organik", dat op 6 maart 2018 als digitale download werd uitgebracht, in een beperkte oplage van 310 met de hand genummerde exemplaren, waarvan er 140 op zwart en 170 op roze 180 gram vinyl werden geperst via Space Rock Productions.
Vermeldenswaardig is dat de digitale download 2 nummers meer bevat en dat MC Einar - gesproken woorden (1 nummer), Michael Marienlund - didgeridoo (1 nummer) en Valdemar Reinhold von Ölenschlaeger - keyboards (1 nummer) als gastmuzikanten op deze plaat meespelen.

Het album, dat 4 nummers bevat, begint met "Black Desert" en daarin speelt de band een schitterend psychedelisch nummer met een hypnotiserend ritme in een gemiddeld tempo en space- en stonerrock invloeden, die tegen het einde heftiger worden.
Daarna volgt "Soul Manure", dat lichtelijk psychedelisch begint en spacerock invloeden heeft en na enkele minuten progressieve rock invloeden toegevoegd
krijgt, waarna het nummer meer aan snelheid wint en over gaat in een swingend spacerock nummer, om tegen het einde weer iets rustiger te worden.
Kant B start met "Liquid Embrace" en daarin begint de muziek mysterieus en heftig, om na korte tijd te veranderen in een mix van stoner en spacerock met melodische en progressieve rock invloeden, die halverwege over gaat in een rustig tempo, om tegen het einde terug te keren naar de mix van spacerock en stoner.
In "Caged" speelt Organik een fantastisch rustig melodisch progressief rock nummer met lichte psychedelische invloeden, dat gesproken tekst bevat.

"Organik" van Organik is een heerlijk debuut album, waar 4 uitstekende nummers op staan, waarmee de band me van begin tot eind heeft weten te boeien en ik kan liefhebbers van spacerock, psychedelische en progressieve rock, alsmede stoner, dit album ten zeerste aanraden.(luister naar de digitale download via de bandcamp link onder de recensie)

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten