zondag 14 april 2019

Review: Kamala - Your Sugar (Tonzonen Records, 2019) (Poprock)

Kamala uit Leipzig, Duitsland, werd in 2016 opgericht en bestaat tegenwoordig uit: Christian Kamper - zang, Theo Rolfs - sologitaar, Eric Glatzel - sologitaar, Hannes Gernot Peter Gröschner - basgitaar en Henry Mitko - drums.
Op 9 januari 2017 verscheen de debuut EP "Kamala" als digitale download, toen de band nog maar uit 4 personen bestond en daarop maakt basgitarist Frederik Kleimann nog deel uit van de band.
Het debuut album "Radial Perception", dat als CD en digitale download verscheen, werd op 24 maart 2018 in de huidige samenstelling uitgebracht en daarop spelen gastmuzikanten Jörn Kleinbrahm - saxofoon en Noel Lardon - percussie mee.
Hun tweede album "Your Sugar" werd op 22 maart 2019 door Tonzonen Records zowel als digitale download, CD (beperkte oplage) en als LP (beperkte oplage op 180 gram gekleurd vinyl) uitgebracht en bevat 7 nummers, waarbij verder vermeldenswaardig is, dat gastmuzikant Jörn Kleinbrahm in 3 nummers op saxofoon te horen is.
Ook speelde de band op festivals, zoals: Burg Herzberg Festival, Zytanien Festival, Reverberation Festival en Feast Of Friends en toerde door Duitsland met Chickn (Griekenland) en Love Machine (Duitsland).

Het album begint met "Morning Sighs", waarin de band een heerlijke swingende uptempo poprock speelt, die dansbare progressieve jazz invloeden heeft en gevolgd wordt door "Chronic Burden", eveneens een swingende poprock song en daarbij is stil zitten geen optie. 
Daarna speelt de band de titelsong "Your Sugar", een lekker in het gehoor klinkende popsong, die zeer dansbaar is envloeden uit de jaren 80 muziek heeft, waarna "Azuncena" volgt en Kamala een uitstekende song ten gehore brengt, die een aanstekelijk ritme heeft en enkele tempowisselingen bevat.
In "Country Dog" maakt de band een dansbare mix van jazz en poprock, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en in "Absorber" swingt de muziek en heeft enkele prima tempowisselingen en lichte funk en jazz invloeden.
Het laatste nummer "Losing It Sometimes" is weer zo'n dansbare swingende song met subtiele tempowisselingen en een aanstekelijk ritme.

"Your Sugar" van Kamala is een heerlijke plaat, die me geen moment verveeld heeft en ik kan liefhebbers van poprock dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten