zondag 7 april 2019

Review: Gentleman Jesse & His Men - Bryan / Hate To See You Stay (Wild Honey Records, 2019) (Punkpop)

Jesse Smith uit Atlanta, Amerika, bracht in 2006 onder de naam Gentleman Jesse & His Men de debuut 7" single "Don't Wanna Know (Where You Been Tonight)" via Douchemaster Records uit, waarna er enkele split singles volgden, die via Rob's House Records en Die Slaughterhaus with Fever B verschenen.
De band toerde met The Black Lips en Paul Collin's Beat, om in het najaar van 2008 hun debuut album "Introducing Gentleman Jesse & His Men" via Douchemaster Records uit te brengen.
Daarna verschenen in 2010 de singles "You've Got the Wrong Man" (Hozac Records) en "She's a Trap" (Douchemaster) plus een cassette met singles en rarities, die door Burger Records werd uitgebracht, waarna in 2012 het tweede album van de band verscheen, getiteld "Leaving Atlanta".
Van deze plaat selecteerde Jesse 2 nummers voor een 7" single, die op het Wild Honey Records verscheen en in een zeer beperkte oplage op het 2 daagse Spaanse garagerock festival "Fuzzville Festival" op 22 en 23 maart 2019 te Benidorm te koop was.

Op de A-kant van de single speelt Gentleman Jesse & His Men een heerlijke aanstekelijke swingende dansbare mix van pop en punk in een gemiddeld tempo, die me in beweging brengt en "Bryan" heet.
De B-kant heet "Hate To See You Stay" en daarin krijg ik een eveneens een uitstekende aanstekelijke song voorgeschoteld, waarbij stil zitten geen optie is, die zeer dansbaar is.

"Bryan" / "Hate To See You Stay" van Gentleman Jesse & His Men is een vrolijk klinkende single, waar ik van begin tot eind van genoten heb en deze heerlijke  plaat zal volgens mij dan ook zeker in de smaak vallen bij liefhebbers van punkpop.(luister naar de single via de bandcamp link onder de recensie)

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten