maandag 29 april 2019

Review: Sans Titre - #1 (Atypeek Music / Ormo Records, 2019) (Experimenteel)

Sans Titre uit Frankrijk bestaat uit: Gabriel Lemaire - alt en bariton saxofoon, Matthieu Prual - alt saxofoon en bas klarinet, D'Incise (Peter Laurent)- keyboards en elektronica, Toma Gouband - drums, percussie en zingende stenen en Mathias Delplanque - live sampling en audio processie.
De band bracht hun album "#1" op 5 april 2019 uit via Atypeek Music, Tricollectif en Ormo Records en deze verscheen zowel op CD, als op LP en als digitale download.

De nummers van het album komen van een 3 uur durend live optreden, dat het collectief deed in het Musée d'Arts te Nantes en het album bevat slechts 2 nummers, waarvan het eerste simpelweg "A Side" heet en daarin speelt de band een spannend, bijna 20 minuten durend, geïmproviseerd experimenteel nummer, waarin invloeden uit avant garde en free jazz te ontdekken zijn.
Ook "B Side", dat iets meer dan 17 minuten duurt is zo'n zelfde soort nummer, waarin Sans Titre er duchtig op los experimenteert en improviseert, waardoor er een spannend stuk muziek ontstaat, dat avant garde invloeden bevat en in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.

"#1" van Sans Titre heeft me van tot einde weten te boeien en ik heb met mijn oren gespitst naar de plaat geluisterd, om maar niets van de muziek te hoeven missen en ik kan deze niet alledaagse schijf zeer aanraden, aan hen, die van avant garde, experimentele muziek en improvisaties houden.(luister naar het album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten