maandag 22 april 2019

Review: Pill Fangs - 2 (Sunstone Records, 20019) (Poprock)

Pill Fangs uit Lancashire, Engeland,werd in 2015 opgericht en bestaat uit: Dan Haywood - zang en sologitaar, Simon Fletcher - basgitaar, zang en Rhodes synthesizer, Richard Turner - sologitaar, piano en zang en Rob Daniels - drums, zang en glock.
Op 6 oktober 2017 verscheen hun debuut album "Pill Fangs (PF1)" als digitale download, in een beperkte oplage van 300 stuks als CD en in een beperkte oplage als LP en de opvolger daarvan, "PF2" werd 22 maart 2019 uitgebracht en deze verscheen zowel op LP, in een beperkte oplage van 180 stuks, als in een beperkte oplage van 300 stuks op CD en als digitale download.

Het album, dat 11 nummers bevat, start met "A Team Get-Out" en daarin speelt de band een heerlijke swingende uptempo pop song met enkele tempowisselingen en funk invloeden en dit nummer wordt gevolgd door "German Shepherd", een schitterende uptempo mix van post punk en pop, die in een aanstekelijk ritme gespeeld wordt.
Daarna speelt de band "Mushrooms In Maastricht", een prachtige, vrij rustige, pop song, die enkele subtiele tempowisselingen heeft en gevolgd wordt door "Pain Inside", een geweldige swingende song, die weer zo'n vrolijk aanstekelijk ritme bevat en dansbaar is.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
In "Eventually Everyone" zet de band me een jaren 60 gerelateerde uptempo pop song voor, waarbij stil zitten niet aan de orde is en in "Uncle Richard", speelt Pill Fangs een mooie rustige pop song, die subtiele tempowisselingen heeft.
Kant B begint met "Cobra In A Basket", waarin de band een fantastische mix maakt van poprock en rock & roll, die swingt als een trein en nog geen minuut duurt en gevolgd wordt door "Migrant Crisis", eveneens een korte swingende rock & roll song en "Over Time I Came To Care" is een korte song van iets meer dan 1 minuut, waarin de band een uitstekende pop song ten gehore brengt.
Verder volgen "Up & Down You", een schitterende pop song met gesproken tekst, diverse tempowisselingen, progressieve rock invloeden en heerlijk drums spel en "Hagley Village Rocker" en ook hierin speelt de band een verrukkelijke pop song met progressieve rock invloeden in een niet al te hoog tempo.

"2" van Pill Fangs staat vol prima poprock songs, waarmee de band me van begin tot einde heeft weten te boeien en ik kan liefhebbers van de betere popmuziek  deze plaat dan ook sterk aanbevelen.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten