maandag 29 april 2019

Review: PoiL - Sus (Dur Et Doux, 2019) (Improvitatie / Experimentele Rock)

PoiL uit Lyon, Frankrijk, werd in 2005 opgericht en bestaat uit: Antoine Arnera - keyboards en zang, Boris Cassone - basgitaar en zang en Guilhem Meier - drums en zang.
De band bracht hun debuut album "L'ire Des Papes" op 1 april 2008 als digitale download uit en deze werd op 1 december 2011 gevolgd door het digitale album "Dins O  Cuol", dat in een beperkte oplage van 300 stuks in 2018 op LP verscheen.
Vervolgens werd op 5 mei 2014 het album "Brossaklitt" op CD (+ booklet), LP (beperkte oplage 1000 stuks) en als digitale download uitgebracht, waarna op 20 november 2017 de 2CD  "L'ire Des Papes / Dins O cuol" , de heruitgave van de eerste 2 albums, verscheen en gevolgd werd door de split LP met de Columbiaanse band Mula uit Bogota "Mula Poil", die in een beperkte oplage van 300 stuks op 12" vinyl geperst werd en tevens als digitale download werd uitgebracht.
Op 26 april 2019 verschijnt hun album "Sus", waarop 5 nummers staan, op zowel vinyl (beperkte oplage 1000 stuks) als op CD (beperkte oplage 1500 stuks) en als digitale download via Dur Et Doux Records.

Het eerste nummer van de plaat is het 12 minuten durende "Sus La Perla", waarin de band een fantastisch progressief rock nummer ten gehore brengt, dat acid rock en experimentele elektronische invloeden bevat, die licht chaotisch over komen en heftig klinken, uitstekende samenzang bevat en uit improvisaties bestaat en gevolgd wordt door "Lo Potz", een kort stukje prachtige a-capella samenzang, dat iets meer dan 1 minuut duurt.
Dan volgt "Luses Fadas" en hierin speelt PoiL een schitterende swingende uptempo song, waar experimentele muziek, improvisaties en progressieve rock aaneen gesmeed worden en diverse tempowisselingen bevat.
In "Grèu Martire" zet de band me een heftig geïmproviseerd stuk muziek voor, dat diverse tempowisselingen heeft en experimenteel klinkt en in het laatste nummer, "Chin Fòu", begint de muziek zwaar en heeft samenzang met religieuze invloeden en gaat na korte tijd over in een geweldige energieke mix van elektronische muziek, improvisaties, heerlijke drums ritmes en chaos, waarbij de muziek bij tijd en wijle swingt als een trein.

"Sus" van PoiL staat vol uitstekende geïmproviseerde experimentele muziek, die weliswaar niet voor iedereen geschikt zal zijn, maar ik kan hen, die van spannende geïmproviseerde muziek houden, aanraden, om deze plaat eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten