maandag 22 april 2019

Review: Camilla Sparksss - Brutal (On The Camper Records, 2019) (New Wave / Elektro)

Singer, songwriter Camilla Sparksss, die in Kenora, Canada, geboren werd als Barbara Lehnhoff, woont tegenwoordig in Zwitserland en zingt in de post-punk band Peter Kernel.
Ze bracht op 7 januari 2013 haar debuut single "I'll Teach You To Hunt" in een oplage van 500 stuks op 7" vinyl uit en deze werd op 17 april 2013 gevolgd door "Precious People", die in een beperkte oplage van 300 stuks op 7" vinyl verscheen.
Vervolgens bracht ze dat jaar op 7 oktober de single "Europe" (500 stuks op 7" vinyl) uit en op 7 april 2014 verscheen haar eerste solo album "For You The Wild" als LP, CD, digitale download en als cassette (beperkte oplage) via On The Camper Records en Dallas Distortion Music, waarna op 10 december 2018 het  digitale nummer "Quasi Cool" door On The Camper Records uitgebracht werd.
Haar tweede volledige album "Brutal" is 5 april 2019 via On The Camper Records als CD, LP en als digitale download uitgebracht en bevat 9 nieuwe nummers.

Het eerste nummer van "Brutal" heet "Forget" en daarin hoor ik Camilla een vrij zware dark wave song ten gehore brengen, waarbij het tempo niet al te hoog ligt en de muziek experimentele elementen bevat (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en dit nummer wordt gevolgd door "Are You Ok?", een uitstekende elektronische song met new wave invloeden,, die na korte tijd een aanstekelijk swingend ritme krijgt.
Daarna volgt "Womanized", een heerlijke swingende new wave song, waarbij het moeilijk is stil te blijven zitten en deze heeft tevens enkele tempowisselingen en wordt gevolgd door "So What", een fantastische uptempo new wave song met een eentonig ritme, die swingt als een trein.
In "She's A Dream" speelt Camilla een schitterende aanstekelijke post-punk song, waar diverse subtiele tempowisselingen in zitten en in "Psycho Lover" krijg ik een rustig startende song te horen, die experimentele elementen bevat, om na korte tijd te veranderen in een dansbare song, die in een iets hoger tempo gespeeld wordt en steeds heftiger wordt, waarbij invloeden van The Shangri-las licht hoorbaar zijn.
Ook "Messing With You" begint rustig, om na een minuut ruimtelijke invloeden bijgevoegd te krijgen en te veranderen in een aanstekelijke dansbare song met dark wave en elektro invloeden, waarbij het tempo gemiddeld te noemen is.
Verder hoor ik "Walt Deathney", een geweldige swingende post-punk song, die noise invloeden heeft en wisselende tempo's bevat en "Sorry", is een afwisselende new wave song met elektronische en post-punk invloeden, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.

"Brutal" van Camilla Sparksss is een uitstekende plaat, die me van begin tot eind heeft weten te boeien en ik kan deze schijf dan ook aanbevelen, aan elke liefhebber van elektro en new wave, maar ook zij, die van post-punk houden, zullen zeker aan hun trekken komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten