zondag 7 april 2019

Review: Tag Ohne Schatten - Ein Besserer Ort (Zygmatron Records, 2019) (Punk / Rock)

Tag Ohne Schatten werd in 2014 te Hannover, Duitsland opgericht en bestaat uit: Zahni - zang en basgitaar, Basti - sologitaar en Alex - drums.
Op 10 mei 2019 brengt de band hun debuut album "Ein Bessener Ort", waar 8 Duitstalige nummers op staan, in eigen beheer uit en wordt daarop in 2 nummers bijgestaan door Ana Muhi van Deamon's Child en deze worddt vooraf gegaan door de digitale download single "Das Ist Dein Leben".

Het album start met "Weil Sie Glauben", waarin de band een heerlijke mix van punk en metal maakt, die in een sneltreinvaart mijn gehoorgang binnen komt en gevolgd wordt door "Mer Platz", een schitterende uptempo rock song met punk en melodische invloeden, die swingt als een trein.
Dan volgt de titelsong "Ein Besserer Ort" en daarin gaat de band voort in het spelen van hun snelle aan punk gerelateerde muziek (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de revensie) en ook "Sie Sind Weg" bevat een uptempo en hierin krijg ik een aanstekelijke rock song voorgeschoteld, die een dansbaar ritme heeft en enkele subtiele tempowisselingen bevat.
In de single "Das Ist Dein Leben" speelt Tag Ohne Schatten opnieuw een mix van punk en rock in een hoog tempo en in "Post Aus America" krijg ik nogmaals een heerlijke swingende mix van hardrock en punk te horen, waarop ook Ana Muhi te horen is.
Daarna volgen nog "Schuld Und Bekentenis" (met Ana), een lekker in het gehoor klinkende uptempo rock song en "Alles Out", waarin de band eveneens met hoge snelheid door dendert en een aanstekelijke punk song ten gehore brengt.

"Ein Besserer Ort" van Tag Ohne Schatten bevat 8 uptempo punk songs, waar de energie vanaf spat en ik kan deze schijf dan ook aanraden, aan elke liefhebber van deze muzieksoort.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten