maandag 29 april 2019

Review: Uffe Lorenzen - Triprapport (Bad Afro Records, 2019) (Psychedelische Pop)

Uffe Lorenzen, alias Lorenzo Woodrose uit Kopenhagen, Denemarken, is de frontman van Baby Woodrose en Spids Nøgenhat en vanaf heden zal hij onder zijn eigen naam zijn muziek opnemen en uitvoeren, waarbij hij zijn teksten alleen nog maar in het Deens zal zingen.
De nummers voor zijn solo album "Galmandsvaerk", dat 10 november 2017 zowel als LP, CD en digitaal via het Bad Afro Records label verscheen, nam hij op gedurende zijn verblijf op het eiland Gomera, dat bij de kust van Marokko ligt.
Het album, dat de opvolger is van zijn debuut album "Blows Your Mind!" uit 2001 (Bad Afro Records), verscheen in een beperkte oplage van 1000 stuks op zwart vinyl en werd 8 september 2017 vooraf gegaan door de single "Flippertøs”, die digitaal werd uitgebracht.
Uffe speelt hierop ander andere: sitar, tablas, bansuri, viool, sologitaar en draailier.
Op 10 mei 2019 verschijnt zijn tweede solo album "Triprapport", waarvan de single "Alting Er Eet" ("Everything Is One") op 8 maart 2019 is verschenen via Bad Afro Records en vermeldenswaardig is verder, dat het album in een beperkte oplage van 1500 stuks op zwart vinyl wordt geperst en tevens als CD en digitale download verschijnt.
Uffe wordt op deze uitgave bijgestaan door: Anders Kjaergaard - synthesizer, Peter Knudsen - lapsteel gitaar, Vicky Singh - sitar en tablas en Adam Dreisler - dwarsfluit.

Het album, dat 8 nummers bevat, begint met "Psykonauten", waarin Uffe een fantastische psychedelische song ten gehore brengt, die in een rustig tempo gespeeld wordt en gevolgd wordt door de single "Alting Er Eet", die gaat over de vraag: zal de mensheid nog langer blijven bestaan, als men blijft doorgaan met het destructieve gedrag ten opzichte van de aarde en dit schitterende licht psychedelische nummer, dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, bevat dan ook een dreigend ritme, waarbij de muziek doet denken aan die van Baby Woodrose.
Daarna schotelt hij me "Triprapport" voor en hoor ik hem een swingende song spelen, die Oosterse invloeden heeft en een dansbaar ritme bevat, waarna "Angakkoq" volgt en Uffe een mooie rustige song speelt, die enkele subtiele tempowisselingen heeft.
Ook "Lille Fugl" is een prachtige rustige song, die psychedelische folk en Oosterse invloeden heeft en "Floden" is een uitstekende licht psychedelische song, waarin de tempo's regelmatig van snelheid wisselen.
In "Aldrig Mere Ned" speelt hij een geweldige licht dreigende song in een gemiddeld tempo en daarbij heeft de drums een belangrijke rol en in "Hallo Hallo Fröken" schotelt Uffe me opnieuw zo'n prima rustige song voor.

"Triprapport" van Uffe Lorenzen is een vrij rustige plaat, die vol mooie licht psychedelische songs staat, waar ik zeer van genoten heb en ik kan deze schijf dan ook aanraden aan een ieder, die van psychedelische pop houdt.(luister naar enkele nummers van het album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten