zondag 17 oktober 2021

Review: Alain Pire Experience - Purple Skies (BD Prod Records, 2021) (Psychedelische Rock)

Alain Pire (zang, sologitaar, Hammond orgel, percussie en mellotron) richtte te Marchin, België, zijn trio Alain Pire Experience op, dat verder bestaat uit: René Stock - basgitaar en achtergrondzang en Marcus Weymaere - drums en achtergrondzang.
De band bracht hun debuut album "Cambridge" op 2 februari 2014 in eigen beheer als LP in een zeer beperkte oplage uit en tevens verscheen het album in een beperkte oplage als CD en als digitale download en deze werd gevolgd door: "Songs From The 13th Floor" (1 oktober 2017, beperkte oplage als CD, eigen beheer), "Apex" (24 april 2019, beperkte oplage als CD, eigen beheer) en "Live In Cardigan" (6 maart 2020, beperkte oplage als CD, eigen beheer).
Het live album werd tijdens de festivals Festival Of Psychedelica te Cardigan, Wales op 4 augustus 2018 en 3 augustus 2019 opgenomen, waarbij vermeldenswaardig is, dat de drums in 2019 werd gespeeld door Jeremy Coppens, die tevens de achtergrondzang verzorgt.
De band bracht op 29 augustus 2021 hun album "Purple Skies" uit, dat 9 nummers bevat, via BD Prod Records als CD en als digitale download.

Het album start met "Big Trees And Open Skies", waarin Alain Pire Experience een heerlijke poprock song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, jaren 60 en 70 invloeden en subtiele tempowisselingen bevat en halverwege in een rustig tempo over gaat, dat psychedelische invloeden heeft en 
gevolgd wordt door "Beautiful Day", een schitterende song met een gemiddeld tempo en een vrolijk aanstekelijk dansbaar ritme, dat een hoog meezing gehalte heeft.
Daarna volgen de titel song "Purple Skies", een puike psychedelische song, die subtiele tempowisselingen heeft en een terugkerend ritme bevat, "If Six Was Four", een verrukkelijk rustig instrumentaal nummer, dat na korte tijd over gaat in een stukje jazzrock met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme en "Time Will Tell", een prachtige vrij rustige licht psychedelische song met mooie samenzang en melodische invloeden.
In "A Place In The Clouds" zet Alain Pire Experience me een lekker in het gehoor klinkende poprock song met een gemiddeld tempo voor, die een aanstekelijk dansbaar ritme en tempowisselingen heeft en "In A Day", een geweldig psychedelisch nummer met ruimtelijke invloeden, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een terugkerend licht hypnotiserend ritme heeft.
Verder volgen "A Long Time Gone", een uitstekende rustige song met melodische invloeden en een terugkerend ritme en "Live Is Life", een fantastisch swingend instrumentaal progressief rock nummer met acidrock invloeden en een aanstekelijk terugkerend ritme.

"Purple Skies" van Alain Pire Experience staat vol verrukkelijke nummers, waar in van begin tot einde van genoten heb en ik kan deze schijf dan ook zeer aanraden aan liefhebbers van psychedelische rock en de betere pop.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten