maandag 25 oktober 2021

Review: Maragda - Maragda (Necio Records, 2021) (Progressieve Rock)

Maragda uit Barcelona, Spanje bestaat uit: Xavi - drums en zang, Marcal - basgitaar, zang en synthesizer en Guillem - sologitaar, zang en synthesizer.
De band bracht op 10 september 2021 hun digitale nummer "Hermit" uit, gevolgd op 8 oktober 2021 door het digitale nummer "The Calling", die beide op het debuut album "Maragda" staan, dat 15 oktober 2021 via Nescio Records verscheen als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op groen doorzichtig gespetterd vinyl, als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op zwart vinyl, als CD in een beperkte oplage van 50 stuks en als digitale download.

Het album, dat 7 nummers bevat start met "The Core As The Whole", waarin Maragda een stevige mix van stoner en melodische rock in een gemiddeld tempo speelt, die een aanstekelijk ritme en tempowisselingen heeft.
Daarna volgen "The Calling", een schitterende uptempo poprock song, die invloeden van progressieve rock bevat en swingt en "Hermit", een fantastische rock song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en psychedelische en progressieve rock invloeden bevat.
In "Orb Of Delusion" zet Maragda me een geweldige progressieve rock song, die in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en een terugkerend ritme heeft en "Crystal Passage", een verrukkelijk instrumentaal nummer, dat lichte folk en Japanse invloeden bevat en in een langzaam tempo gespeeld wordt.
Dan volgen "Beyond The Ruins", een swingende uptempo rock song met een terugkerend ritme en progressieve invloeden en "The Blue Ceiling", een uitstekend uptempo instrumentaal nummer met een terugkerend ritme, dat aanzet tot dansen.

"Maragda" van Maragda is een puik debuut album, dat vol heerlijke progressief klinkende rock nummers staat en ik kan iedere liefhebber van progressieve rock en rock in het algemeen deze schijf van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten