zondag 17 oktober 2021

Review: Steffie Moonlady & Dennis Haklar - To The Universe (Neon Phase Publishing / Floating White Lotus, 2021) (New Age Muziek)

Steffie Moonlady - zang en percussie en Dennis Haklar - akoestische en elektrische gitaar, citera, mandoline, sitar synthesizer en percussie uit New York, Amerika werken al meer dan 25 jaar samen en speelden met diverse muzikanten samen, zoals Jon Anderson van Yes, Giovanni Hidalgo, Larry Coryell, Mark Egan, die op Haklar's album "Lizard's Tale" uit 2012 als gastmuzikanten meededen en vele anderen.
Op 7 september 2021 bracht het duo het album "To The Universe", dat 11 nummers bevat, via Neon Phase Publishing / Floating White Lotus uit als CD en als digitale download via Spotify en Amazon.

Het album begint met "Awakening", waarin Steffie Moonlady & Dennis Haklar een schitterend rustig new age nummer ten gehore brengen, dat Tibetaanse invloeden heeft en gevolgd wordt door "Ocean Moon", een prachtige rustige mix van folk en new age muziek, die hemelse zang bevat en het titel nummer "To The Universe", een mooie rustige new age song met een terugkerend ritme.
Daarna volgen "Dream Blossom", eveneens weer zo'n geweldige langzame song, die rustgevend is, "New Moon", een instrumentaal psychedelisch stukje muziek, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en "Earth's Wind", een fantastische rustige mix van psychedelische muziek en folk met een terugkerend ritme.
In "Great Spirit Moon" zetten Steffie Moonlady & Dennis Haklar me een verrukkelijke song in een vrij langzaam tempo voor, die een rustgevend terugkerend ritme heeft, in "Tamparawa" laat het duo me genieten van een uitstekend instrumentaal nummer met een gemiddeld tempo en acid rock invloeden, dat swingt te horen en in "Beautiful Child" krijg ik opnieuw zo'n puike rustige song voorgeschoteld.
Verder volgen "Rainforest", een heerlijk instrumentaal nummer met een terugkerend ritme, dat in een rustig tempo wordt gespeeld en een lichte trance oproept en "Epilogue", waarin het duo verder gaat met het voorgaande nummer, dat een serene rust uitstraalt.

"To The Universe" van Steffie Moonlady & Dennis Haklar is een fantastisch album, dat vol schitterende rustige new age nummers staat, waarbij zo nu en dan uitstapjes naar psychedelische muziek en folk worden gemaakt en ik kan deze schijf dan ook aanraden aan iedere liefhebber die van deze soorten muziek en die tot rust komen wil.
Sorry! Geen video beschikbaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten