maandag 4 oktober 2021

Review: Land Mammal - Slow Your Mind (Kozmik Artifactz Records, 2021) (Rock)

Land Mammal uit Dallas, Texas, Amerika, is een duo bestaande uit Will Weise - sologitaar en sitar en Kinsley August - zang.
Het duo bracht op 24 september 2021 hun debuut album "Slow Your Mind", dat 10 nummers bevat, als LP, als CD en als digitale download uit en wordt daarop bijgestaan door Isaiah Mitchell, die in het eerste nummer een gitaarsolo speelt.

Het album begint met "Psychedelic Hand", waarin Land Mammal een heerlijk stonerrock nummer in een gemiddeld tempo speelt, dat invloeden van de muziek van Jimi Hendrix heeft en subtiele tempowisselingen bevat, waarna "Ring The Bell" volgt en de band een prima rock song in een niet al te hoog tempo ten gehore brengt, die een terugkerend ritme heeft.
Daarna volgen "Fuzzy Purple Jacket", een song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme, "One Woman To Love", een lekker in het gehoor klinkende song met een gemiddeld tempo en "Grow", een uitstekende dansbare rock song met lichte reggae invloeden en een gemiddeld tempo.
In het titel nummer, "Slow Your Mind", schotelt Land Mammal me een puike song in een niet al te hoog tempo voor, die een aanstekelijk rime heeft, in "Right From The Start" krijg ik een prachtige melodische song te horen, die tempowisselingen heeft en in "Full Ascension" laat het duo me genieten van een stevige rock song met een gemiddeld tempo en licht psychedelische invloeden, die tempowisselingen bevat.
Verder volgen "Sing Me A Song", een song met een vrij rustig tempo en lichte invloeden van soul, die tempowisselingen heeft en het akoestisch gespeelde "Better Days", een mooie song, die in een rustig tempo wordt gespeeld, minimale begeleiding van de gitaar bevat en licht invloeden van blues heeft.

"Slow Your Mind" van Land Mammal is een prima debuut album, dat vol lekker in het gehoor klinkende muziek staat en ik raad liefhebbers van de betere rock dan ook aan eens naar deze schijf te gaan luisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten