zondag 20 februari 2022

Review: Arnald Paul - Transparent Ideation + Yellow Facet Lime (Friends Of The Fish, 2022) (Psychedelische Pop)

Singer-songwriter Arnald Paul uit Amerika schreef in een periode van bijna 30 jaar muziek, die hij opnam op een analoge 4 sporen cassette deck en deze verscheen op cassette en CDr en werden verkocht tijdens live optredens en via lokale grammofoonplaten winkels.
Ook werden er gedurende die periode video opnamen gemaakt, waarvan er 20 op de DVD "Yellow Facet Lime" terecht zijn gekomen, die in een beperkte oplage van 60 stuks  als gezamenlijk album met de 10" LP "Transparent Ideation", waarop 7 nummers staan, op 28 februari 2022 via Friends Of The Fish in een beperkte oplage op doorzichtig vinyl verschijnt en hierbij is vermeldenswaardig dat de nummers van de 10" gedurende de lockdown periode van 2020 opnieuw opgenomen zijn en de hoes ontworpen is door Ian Barrett, die de neef is van Syd Barrett.

Het album "Transparent Ideation" begint met "Spiders", waarin Arnald Paul een heerlijke psychedelische pop song ten gehore brengt, die sterke invloeden van eind jaren 60 muziek heeft en in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld.
Daarna volgen "The Travelling Troupe Of Simon Smart", een uitstekende song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk vrolijk klinkend ritme, dat een hoog meedein gehalte heeft (luister naar dit nummer via de youtube linkonder de recensie) en "40 Souls", een prachtige song met een vrij rustig tempo en psychedelische invloeden.
In "The Soiled King" zet Arnald Paul me een geweldige rustige pop song voor, die de jaren 60 muziek terug in beeld brengt en in "Dr Please" krijg ik een fantastische psychedelische song te horen, die invloeden van The Beatles en Pink Floyd bevat.
Verder volgen "Stiff", een puike psychedelische song, die doorspekt is met fuzz en een aanstekelijk terugkerend ritme heeft en "Annabel Lee", een verrukkelijke song met een langzaam tempo en een licht hypnotiserend ritme, die heerlijk psychedelisch klinkt.

"Transparent Ideation" van Arnald Paul bevat 7 prima psychedelische pop songs, waarmee hij me even terug naar eind jaren 60 heeft gevoerd en ik kan liefhebbers van dit genre deze fantastische plaat dan ook zeer aanraden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten