maandag 14 februari 2022

Review: Soonago - Phantom! (Kapitän Platte, 2022) (Post-Rock)

Soonago uit Bielefeld, Duitsland werd in 2014 opgericht en bestaat uit: Christian Blaue - drums, Simon Kohler - basgitaar, Lukas Külker - sologitaar en Niklas Teich - sologitaar. 
De band bracht op 1 april 2017 hun debuut album in eigen beheer uit, getiteld "Nephele", die als CD en als digitale download werd verscheen en op 25 maart 2022 gevolgd wordt door "Phantom!", dat 4 nummers bevat en via Kapitän Platte als LP, als CD en als digitale download wordt uitgebracht.  

Het album, dat 4 nummers bevat, start met "Evac", waarin de band een schitterend swingend post-rock nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme speelt, dat hardrock en melodische invloeden heeft en tempowisselingen bevat en na enkele minuten in een rustiger tempo over gaat, om enkele minuten later weer meer snelheid te krijgen.
Daarna volgt "Besa", een heerlijk uptempo nummer met een aanstekelijk ritme, dat swingt en na 4 minuten over gaat in een triest en rustig gespeeld stuk muziek, dat na enkele minuten opnieuw verandert en iets sneller te worden, waarbij de muziek meer melodisch wordt.
In "Apophenia" laat Soonago me genieten van een mooi rustig stuk melodische post-rock muziek, dat zo nu en dan vrij heftig klinkt en een terugkerend ritme heeft en invloeden van de muziek van de band IWKC bevat.
Als laatste hoor ik het titel nummer "Phantom" en hierin speelt de band een prachtig melodisch nummer in een gemiddeld tempo met een terugkerend ritme en een gesproken politieke tekst, waarbij de muziek afwisselend is.

"Phantom" van Soonago is een puike plaat, die 4 uitstekende post-rock nummers bevat, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van dit genre dan ook aanraden eens te gaan luisteren naar deze schijf.(luister naar de teaser van het album via de youtube link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten