zondag 20 februari 2022

Review: Cobra The Impaler - Colossal Gods (Listenable Records, 2022) (Hardrock)

Cobra The Impaler uit Gent, België bestaat uit: Thijs De Cloedt (Tace DC) - sologitaar, Dirk Verbeuren - drums, Michélé De Feudis (Mike Def) - basgitaar en zang, Manuel Remmerie - zang, James Falck - ritme gitaar.
Op 25 februari 2022 verschijnt hun debuut album "Colossal Gods", dat 8 nummers bevat, als LP en als CD via Listenable Records en dit album is vooraf gegaan door de singles "Blood Eye" (3 december 2021) en "Scorched Earth" (26 januari 2022), die beide ook op het album staan.

De plaat begint met het titel nummer "Colossal Gods", waarin Cobra The Impaler een heerlijke stevige hardrock song in een gemiddeld tempo speelt, die tempowisselingen heeft en een terugkerend ritme bevat, waarna de single "Blood Eye" volgt en de band een swingende rock song met metal invloeden in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die een aanstekelijk ritme heeft en iets over de helft van het nummer sneller en heftiger wordt.
Daarna volgen "Tempest Rising", eveneens een puike rock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme, dat aan zet tot dansen en "Spirit Of Lyssa", een uitstekende swingende hardrock song met afwisselende tempo's en lichte melodische invloeden.
In de single "Scorched Earth" zet Cobra The Impaler me nogmaals zo'n rock song in een gemiddeld tempo voor, die tempowisselingen bevat (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en in "Spawn Of The Forgotten" krijg ik een stevige heftige song te horen, die bij tijd en wijle metal invloeden heeft en met hoge snelheid wordt gespeeld.
Verder volgen "Demigods", een swingende rock song met een terugkerend ritme en metal invloeden en "Mountains", een uptempo song met een terugkerend en aanstekelijk ritme en metal invloeden.

"Colossal Gods" van Cobra The Impaler bevat 8 prima stevige hardrock songs, die naar mening helaas iets te weinig variatie bevatten, maar desondanks toch de moeite van het beluisteren meer dan waard zijn en ik raad liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook sterk aan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten