zondag 27 februari 2022

Review: Kevin - Aftermath (Riot Season Records, 2022) (Krautrock)

Kevin uit Osaka, Japan werd in 2017 opgericht en bestaat uit: Yuichi Umemoto - drums, Yutaro Umemoto - sologitaar en Hayato Izawa - zang.
Op 4 maart 2022 brengt de band hun debuut album "Aftermath" uit, waarop 7 nummers staan, via Riot Season records als LP.

Het album begint met "Malawi", waarin Kevin een uptempo mix van surf en krautrock speelt, die een terugkerend ritme heeft, licht hypnotiserend klinkt en invloeden van noise en experimentele muziek bevat, waarna "Unavoidable" volgt en de band een vrij trage krautrock song ten gehore brengt, die een terugkerend ritme heeft en invloeden van Can heeft.
Daarna volgen "Aglae", een heerlijke song met gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, dat aanzet tot dansen en "Different Sense", een geweldig instrumentaal krautrock nummer, dat een licht hypnotiserend repeterend dansbaar ritme heeft en in een gemiddeld tempo wordt gespeeld.
In "Ruins" schotelt Kevin me een vrij rustige song voor, die een terugkerend ritme heeft en over de helft van het nummer iets heftiger en sneller wordt en in "Yellow Desert" begint de muziek experimenteel, om na korte tijd over te gaan in een uptempo rock song met krautrock invloeden.
Het laatste nummer, dat bijna 15 minuten duurt, heet "Monk" en hierin laat de band me genieten van een uitstekend stukje krautrock, dat na enkele minuten tijdelijk heftig wordt om dan verder te gaan in een iets hoger tempo, sterke invloeden van de muziek van Can krijgt en een hypnotiserend ritme bevat, om na 6 minuten weer iets sneller wordt en progressieve rock elementen bijgevoegd te krijgen, waarna het tempo steeds sneller wordt, totdat er een climax is bereikt en de muziek uitmondt in chaos, die enkele minuten voor het einde in een rustig tempo verandert en ook zo eindigt.

"Aftermath" van Kevin is een fantastische krautrock plaat met heerlijke hypnotiserende ritmes, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan deze meesterlijke schijf dan ook zeer aanraden aan elke liefhebber van dit genre.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten