zondag 6 februari 2022

Review: The Blank Canvas - Dark Mirage (Drown Within Records / Vollmer Industries / Zero Produzioni, 2022) (Post-Rock)

The Blank Canvas uit Pistola, Italië werd in 2017 opgericht en bestaat na een bezettingswisseling uit: Nicola Benetti - drums, Michele Marchiani - synthesizer, FX en machines, Marco Filippi - basgitaar, Maurizio ‘Pappone’ Tuci - sologitaar en Alessio Dufur - zang.
Op 15 december 2018 bracht de band hun debuut album "Vantablack" uit via Drown Within Records als LP in beperkte oplage van 280 stuks op zwart vinyl en als digitaal album en deze wordt op 18 februari 2022 gevolgd door het album "Dark Mirage", dat via Drown Within Records, Vollmer Industries en Zero Produzioni verschijnt als CD in een beperkte oplage van 50 stuks en als digitale download.

Het album, dat 8 nummers bevat, begint met "The Cage Of Fireflies", waarin The Blank Canvas een heerlijke uptempo post-rock song met een aanstekelijk swingend ritme en invloeden van jaren 80 muziek en dit nummer wordt gevolgd door "Black Lotus", een fantastische uptempo rock song met enkele tempowisselingen en invloeden van elektro en spacerock, die een terugkerend ritme heeft.
Daarna volgen "Epitaph For A Friend", een swingend uptempo nummer met invloeden van de jaren 80 muziek, dat een dansbaar ritme heeft en "Mirage", een kort stukje elektronische muziek.
In "Unknown Star System" laat The Blank Canvas me genieten van een vrij zwaar klinkend post-rock nummer met een niet al te hoog tempo, dat een terugkerend ritme heeft (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en in "Here For A While" laat de band me genieten van een zware rock song met gemiddeld tempo en een dreigend ritme, dat na korte tijd iets meer snelheid krijgt, een terugkerend ritme bevat en gaat swingen.
Veder volgen "Attack Decay Sustain Release", een geweldige swingende uptempo rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme en "Lands", een verrukkelijke zware post-rock song met dark wave en heavy rock invloeden, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en na enkele minuten iets meer snelheid krijgt en een terugkerend ritme bevat.

"Dark Mirage" van The Blank Canvas is een uitstekende CD, die 8 puike post-rock nummers bevat, waarmee de band me in de ban van hun muziek heeft weten te houden en ik kan elke liefhebber van dit genre deze schijf dan ook sterk aanraden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten