zondag 22 januari 2023

Review: Grandma's Ashes - This Too Shall Pass (Nice Prod., 2023) (Rock)

Grandma's Ashes uit Parijs, Frankrijk werd in 2017 opgericht en bestaat uit: Edith Séguir - drums en achtergrondzang, Eva Hägen - zang en basgitaar en Myriam El Moumni - sologitaar en achtergrondzang.
De band bracht op 10 december 2020 hun digitale debuut nummer "Daddy Issues" uit en deze werd op 15 januari 2021 gevolgd door de EP "The Fates", die als 12" in een beperkte oplage van 300 stuks en als digitale EP verscheen.
Op 17 februari 2023 verschijnt hun debuut album "This Too Shall Pass", dat 13 nummers bevat, via Nice Prod. als CD en als digitaal album.

Het album start met "Intro (À Mon Seul Désir)", waarin Grandma's Ashes een kort, maar prachtig a-capella nummer ten gehore brengt, dat gevolgd wordt door "Cold Touch", een stevige rock song met wisselende tempo's en invloeden van stoner en pop en "Aside", een heerlijke rock song met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo, die subtiele tempowisselingen heeft.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna volgen "Borderlands", een uitstekende stevige rock song, die tempowisselingen heeft en tegen het einde iets heftiger wordt, "Interlude - Grow", een kort instrumentaal stukje muziek, "Spring Harvest", een prima song met een gemiddeld tempo, die pop invloeden heeft en een terugkerend ritme bevat en "Cruel Nature", een schitterende vrij rustige rock song met subtiele tempowisselingen.
In "Interlude - Melt" schotelt Grandma's Ashes me een kort rustig nummer voor, dat lichte jazz invloeden heeft, in "La Ronce" krijg ik een puike song te horen, die invloeden van progressieve rock en pop heeft en in "Caffeine" begint de muziek met trage zware tonen, om na iets meer dan 1 minuut over te gaan in een schitterende stoner song, die invloeden van pop heeft en tegen het einde opnieuw zware tonen krijgt toegevoegd.
Verder volgen "Cassandra", een rock song met een gemiddeld tempo, een terugkerend ritme en invloeden van pop en stoner, "Lost At Sea", een fantastisch nummer met een gemiddeld tempo, wisselende ritmes en prachtige zang, dat 4 minuten stilte bevat, om dan nog 25 seconden verder te gaan als "Interlude Ashore".

"This Too Shall Pass" van Grandma's Ashes is een uitstekend debuut album, dat vol prima rock nummers staat en ik kan liefhebbers van dit genre dan ook aanraden deze schijf eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten