zondag 29 januari 2023

Review: Robert Forster - The Candle And The Flame (Tapete Records, 2023) (Singer Songwriter / Pop)

Robert Forster uit Brisbane, Australië, oprichter van de band The Go-Betweens, brengt sinds 1990 solo albums uit.
In dat jaar verscheen "Danger In The Past" als LP en als CD via Beggars Banquet en deze werd gevolgd door "Calling From A Country Phone" (Beggars Banquet 1993, LP en CD), "I Had A New York Girlfriend" (Beggars Banquet 1994, LP en CD), "Warm Nights" (Beggars Banquet 1996, LP en CD), "The Evangelist" (Tag 5 Records 2008, LP en CD), "Songs To Play" (Tapete Records 2015, LP en CD) en "Inferno" (Tapete Records 2019, LP en CD) en tevens bracht hij diverse singles en EP's uit.
Op 3 februari 2023 brengt Tapete Records zijn album "The Candle And The Flame" uit, waarop 9 nummers staan, als LP en als CD.

Het album start met "She’s A Fighter", waarin Robert Forster een heerlijke uptempo pop song speelt, die een aanstekelijk terugkerend ritme heeft en deze wordt gevolgd door "Tender Years", een schitterende pop song met een gemiddeld tempo en een dansbaar terugkerend ritme en "It's Only Poison", een prima pop song met een gemiddeld tempo.
Daarna volgen "The Roads", een mooie rustige pop song met een terugkerend ritme, "I Don’t Do Drugs I Do Time", een uitstekende song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot meezingen en "Always", een verrukkelijke song met een dansbaar aanstekelijk ritme en een terugkerend ritme.
In "There’s A Reason To Live" zet Robert Forster me opnieuw een puike pop song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme voor, in "Go Free" krijg ik nogmaals zo'n song te horen en in "When I Was A Young Man" schotelt hij me een prachtige rustige pop song voor, die een aanstekelijk ritme heeft.

"The Candle And The Flame" van Robert Forster is een lekker in het gehoor klinkende plaat, die vol uitstekende pop songs staat en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook van harte aanraden.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten