maandag 16 januari 2023

Review: Reflector - Echo Colonnade (Sulatron Records, 2023) (Spacerock / Krautrock)

Reflector uit Bila Tserkva, (Kiev), Oekraïne bestaat uit: Bohdan Manosh - drums, Sasha Shevchuk - basgitaar en Andrii Kantsidailo - sologitaar en synthesizer.
De band bracht op 30 mei 2020 hun debuut album "Echo Colonnade" als digitaal album uit, waarna op 12 februari 2022 hun digitale EP "Rehearsel Jams" volgde en op 10 februari 2023 verschijnt hun debuut album "Echo Colonnade", dat 7 nummers bevat, via Sulatron Records als LP in een beperkte oplage van 500 stuks op gekleurd 180 gram vinyl en als digitaal album, waarbij het vermelden waard is, dat basgitarist Sergii Kiryenko op track 3 en 7 meespeelt.

Het album start met "I", waarin Reflector in een zwaar traag tempo een dreigend ruimtelijk stuk speelt, dat na iets meer dan 2 minuten over gaat in een hypnotiserend nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, dat door de drums gedomineerd wordt, waarbij solo- en basgitaar voor de ruimtelijke invulling zorgen.
Daarna volgen "II", een swingend uptempo nummer met krautrock invloeden, waarbij stil zitten geen optie is en "III", een geweldig psychedelisch spacerock nummer, dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en sterke invloeden van Pink Floyd's "Echoes" bevat en halverwege iets meer snelheid krijgt, waarbij het ritme verandert en de muziek over gaat in een stuk krautrock.
In "IV" zet Reflector me een schitterend krautrock nummer voor, dat traag begint, maar naar korte tijd over gaat in een hoger tempo, dat swingt, psychedelische invloeden bevat en tegen het einde steeds meer snelheid krijgt en in "V" laat de band me genieten van een heerlijke mix van space- en krautrock, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een licht hypnotiserend terugkerend ritme bevat.
Dan volgen "VI", een uitstekend krautrock nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, dat een lichte trance oproept en de live repetitie van "Shaman", een verrukkelijk krautrock nummer met ruimtelijke invloeden en een gemiddeld tempo, die een licht hypnotiserend terugkerend ritme heeft.

"Echo Colonnade" van Reflector staat vol puike krautrock muziek, die ruimtelijke invloeden bevat, waar ik van begin tot einde zeer van genoten heb en ik raad elke liefhebber van deze muzieksoorten deze meesterlijke schijf dan ook van harte aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten