zondag 5 maart 2023

Review: Downpilot - The Forecast (Tapete Records, 2023) (Pop)

Downpilot is het alias van multi-instrumentalist Paul Hiraga uit Seattle, Amerika, die op 31 januari 2005 zijn debuut op het Tapete Records label maakte met het album "Leaving Not Arriving".
Daarna verschenen: "Like You Believe It" (LP/CD album 31 maart 2006), "They Kind Of Shine" (LP/CD album 18 september 2009), "New Great Lakes" (LP/CD album 16 september 2011), "Radio Ghost" (LP/CD album 18 september 2015), "This Is The Sound" (LP/CD album 14 september 2018) en op 17 maart 2023 brengt Tapete Records zijn album "The Forecast", dat 10 nummers bevat, uit als LP, als CD en als digitale download.

Het album start met "Black Eye", waarin Downpilot een mooie licht psychedelische pop song in een niet al te hoog tempo speelt, die gevolgd wordt door "Totems", een  prachtige pop song met een gemiddeld tempo, "My Favorite Neighborhood", een vrij rustige song met subtiele tempowisselingen en "Red Desert", een geweldige licht psychedelische pop song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme.
Daarna volgen "Strangers Hotel", eveneens een uitstekende pop song met een gemiddeld tempo en  een aanstekelijk ritme, "Balancer", een rustige song met een terugkerend ritme en "Antfinger", een schitterend rustig instrumentaal nummer met een terugkerend ritme en lichte melodische invloeden.
In "Night Shade" zet Downpilot me een prima trage song voor, die lichte country invloeden heeft, in "On The Way" krijg ik opnieuw een song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme te horen en in het titelnummer "The Forecast" laat hij me nogmaals genieten van een puike rustige song.

"The Forecast" van Downpilot is een goede plaat, die hoofdzakelijk vrij rustige pop songs bevat en ik raad elke liefhebber van de betere pop dan ook aan deze schijf eens te gaan beluisteren en zelf hun oordeel hierover te vellen.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten