zondag 19 maart 2023

Review: M-Opus - At The Mercy Of Manannán 1972 (Rude Chord Recordings, 2023) (Progressieve Symfonische Rock)

M-Opus is een Ierse band uit Dublin, die bestaat uit: Mark Grist - drums, PJ O'Connelll - sologitaar, Colin Sullivan - sologitaar en Jonathan Casey - zang, keyboards en basgitaar en recentelijk kwam James Dunne als basgitarist bij de band.
De band bracht hun debuut album "1975 Triptych" op 2 februari 2025 uit en deze werd op 1 mei 2020 gevolgd door de 2CD "Origins" en op 3 april 2023 door "At The Mercy Of Manannán 1972", dat 8 nummers bevat en via Rude Chord Recordings als CD en als digitaal album verschijnt.

Het album begint met "Setting Off", waarin M-Opus een prachtige symfonische pop song met een gemiddeld tempo speelt, die gevolgd wordt door "Riverflow", een heerlijke symfonische song met een gemiddeld tempo, progressieve invloeden, een aanstekelijk dansbaar ritme en subtiele tempowisselingen en "Whirlpool", een fantastisch swingend uptempo instrumentaal progressief rock nummer, dat jazzrock invloeden heeft.
Daarna volgen "To The Other Side", een geweldige progressieve rock song met een gemiddeld tempo, een terugkerend ritm en symfonische invloeden, "Na Bruídaí", een in het Iers gezongen progressieve rock song met tempowisselingen, die symfonische invloeden heeft (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en "Valley Of Elah", een prima commercieel klinkende pop song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme en tempowisselingen.
In "Scaling Novas" zet M-Opus me een mooie symfonische song met een gemiddeld tempo, progressieve invloeden en tempowisselingen, die verder gaat in "Carnivale", een verrukkelijk instrumentaal nummer met invloeden van symfonische en progressieve rock, dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een aanstekelijk terugkerend ritme heeft.

"At The Mercy Of Manannán 1972" van M-Opus is een puike CD, waarin de band progressieve en symfonische rock met elkaar verbindt en ik heb dan ook met volle teugen van deze schijf, die ik elke liefhebber van deze genres aanraad, genoten.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten