zondag 19 maart 2023

Review: The Sun Or The Moon - Surfin' Around Saturn (Tonzonen Records, 2023) (Psychedelisch)

The Sun Or The Moon uit de regio van de Rijn en Main, Duitsland werd in 2019 opgericht en bestaat uit: Niklas Ciriacy - drums en percussie, Susanne Baum - zang, piano en keyboards, Frank Incense - zang, basgitaar, bariton gitaar, elektrische sitar en synthesizer en George Nowak - sologitaar, theremin en fluit.
De band bracht 2 digitale singles uit en op 17 september 2021 verscheen hun album "Cosmic", waarop 7 nummers staan, als 2LP, als CD en als digitale download via Tonzonen Records, waarop de gastmuzikanten Leon Binder - saxofoon (op "Quicksand") en Markus Weber - sologitaar (op "Eldorado") meespelen.
Dit album wordt in het begin van de zomer gevolgd door hun tweede album "Andromeda", dat op 3 maart 2023 vooraf gegaan werd door de single "Surfin' Around Saturn", dat digitaal via Tonzonen Records verscheen.

"Surfin' Around Saturn" van The Sun Or The Moon een fantastisch psychedelisch nummer met een niet al te hoog tempo en een terugkerend ritme ten gehore brengt, dat ruimtelijke invloeden bevat, een lichte trance oproept en sterk is beïnvloed door de hippie muziek van eind jaren 60.

"Surfin' Around Saturn" van The Sun Or The Moon is een geweldig psychedelische nummer, waarmee de band me in de ban van hun muziek heeft weten te houden en ik kan dan ook bijna niet wachten om het volledige album te horen en ik raad iedere liefhebber van dit genre deze meesterlijke digitale single daarom zeer aan.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten