maandag 19 juni 2023

Review: The Buff Medways - A Box Of Buffs (3CD Box) (Damaged Goods Records, 2023) (Garagerock)

The Buff Medways uit Engeland, werd in 2000 opgericht en bestond uit: Billy Childish - zang en sologitaar, Graham Day - basgitaar en zang (die Johnny Barker in oktober 2003 verving) en Wolf Howard - drums.
De band bracht in 2001 hun eerste LP / CD "This Is This" uit via Vinyl Japan en de ze werd gevolgd door "Steady The Buffs" (LP, CD en CDr, Transcopic, 2002), "1914" (LP en CD, Transcopic, 2003), "Medway Wheelers" (LP, CD en CDr, Damaged Goods Records, 2005) en "The Xfm Sessions" (LP, CD en CDr, Damaged Goods Records, 2007) plus de compilatie 2CD "Steady The Buffs & 1914", die via Ivy League Records in Australië verscheen.
Op 12 mei 2023 verscheen de 3CD box "A Box Of Buffs" via Damaged Goods Records met daarin de CD's "Steady The Buffs", "1914" en "Medway Wheelers", die elk 12 nummers bevatten.

CD1 "Steady The Buffs" start met "Troubled Mind", waarin The Buff Medways een geweldige uptempo garagerock song spelen, die jaren 60 rhythm & blues invloeden en subtiele tempowisselingen heeft en gevolgd wordt door "Dawn Said", een swingende ruige uptempo garagerock song met tempowisselingen en distortion en "A Strange Kind Of Happyness", een uptempo song met wisselende ritmes en een aanstekelijk tempo.
Daarna volgen "Archive From 1959", een uptempo song, die swingt, invloeden van "My Generation" van The Who bevat en tempowisselingen heeft, "Time’s Up", een song met een gemiddeld tempo, een terugkerend ritme en een hoog meezing gehalte en "Sally Sensation", een verrukkelijke rhythm & blues song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, die aanzet tot dansen.
In "Vanessa Does Favours" zet The Buff Medways me een uptempo garagerock song voor, die invloeden heeft van "Fire" van Jimi Hendrix en een aanstekelijk ritme bevat, in "Strood Lights" krijg ik een prima uptempo rock song te horen, die invloeden van de muziek van The Who heeft en in "Misty Water" een swingende uptempo rock song met punk invloeden van eind jaren 70.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Dan volgen "Well Well", een song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme, "You Piss Me Off" , een verrukkelijke uptempo punk song met een hoog meezing gehalte en "Ivor", een cover een gedeelte van de rock opera "A Quick One" van The Who, die me als muziek in de oren klinkt.

CD2 "1914" begint met "Unable To See The Good", waarin The Buff Medways een schitterende uptempo mod rock song speelt, die een aanstekelijk terugkerend ritme heeft en sterke invloeden van de muziek van The Who bevat en dit nummer wordt gevolgd door "All My Feelings Denied", een fantastische swingende garagerock song met wisselende tempo's, "Sonya Fagg", een lekker in het gehoor klinkende song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, dat aanzet tot dansen en "Evidence Against Myself", een uitstekende blues gerelateerde song met een niet al te hoog tempo.
Daarna volgen "The Least Disappointing Man", een heerlijke rock song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme, "Just 15", een prima garagerock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, "Nurse Julie", een song met een gemiddeld tempo, jaren 60 invloeden en een terugkerend ritme en "Saucy Jack", een nummer dat sterke invloeden van "Happy Jack" van The Who heeft.
In "Mons Quiff" laat The Buff Medways me genieten van een verrukkelijk instrumentaal nummer met een gemiddeld tempo en lichte surf invloeden, in "Barbara Wire", zet de band me een swingende uptempo punk song met enkele tempowisselingen voor, in "You Are All Phonies" laat de band me genieten van song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk  terugkerend ritme te horen en in "Caroline" krijg ik een puike mod rock song met een aanstekelijk ritme en jaren 60 invloeden te horen. 

CD3 "Medway Wheelers" start met "The Man I Am" en hierin spelen The Buff Medways een geweldige swingende uptempo mix van een garagerock en een rhythm & blues song met een terugkerend ritme en deze wordt gevolgd door "A Distant Figure Of Jon", een uptempo garagerock song met een aanstekelijk ritme, die subtiele tempowisselingen heeft en "Karen With A C", een uptempo rock song, die swingt als een trein.
Daarna volgen "22 Weeks", een heerlijke uptempo song met een terugkerend ritme en een hoog meezing gehalte, "Dustbin Mod", een instrumentaal nummer dat met "My Generation" van The Who begint om na 8 seconden al snel over gaat in een traag tempo, dat korte tijd iets meer snelheid krijgt, waardoor de muziek gaat swingen en "Medway Wheelers", een prima rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme en een gemiddeld tempo.
In "(I’m A) Lie Detector" schotelt The Buff Medways me een uptempo rock song voor, die swingt en garagerock invloeden heeft, in "Private View", een uptempo song, die invloeden van de muziek van The Who bevat en "The Poet’s Dream", een mooie vrij rustige pop song met lichte invloeden van de muziek van Phil Spector.
Dan volgen "You’re Out The Band Sunshine", een uptempo rock song met een terugkerend ritme en invloeden van "Time Is Tight" van Booker T. & The MG's, "Poundland Poets", een puike rock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme en "I’m Glad I’m Not Like David Wise", een uitstekende swingende uptempo rock song, die een aanstekelijk ritme heeft en tempowisselingen bevat.

"A Box Of Buffs" van The Buff Medways is een schitterende 3CD box, die lekkere swingende garagerock nummers bevat, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik raad iedere liefhebber van deze muzieksoort dan ook aan deze box eens te gaan beluisteren en misschien wel tot dezelfde conclusie te komen al ik.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten