maandag 19 juni 2023

Review: Comet Gain - The Misfit Jukebox (Tapete Records, 2023) (Pop)

Het collectief Comet Gain uit Londen, Engeland werd in 1992 opgericht door David Christian en bestaat in verschillende bezettingen uit diverse muzikanten, zoals: 
Anne Laure Guillain, Ben Phillipson, Christopher Appelgren, David Feck, James Hornsey, Jon Slade, Kay Ishikawa, Rachel Evans en Woodie Taylor.
Er zijn vanaf 1994 9 albums, 29 singles/ep's plus diverse compilatie albums uitgebracht, waarvan "The Misfit Jukebox", dat op 2 juni 2023 via Tapete Records als LP, als CD en als digitaal album verscheen, er één is en deze bevat onuitgebrachte en moeilijk te vinden nummers uit de periode 1993-2019.

Het album begint met "The Weekend Dreams (Doble Vida Version)", waarin Comet Gain met geproken woord start, om na enkele seconden te starten met een aan punk gerelateerd uptempo nummer, dat swingt en gevolgd wordt door "Pinstriped Rebel", een geweldige pop song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme en "Never Die", een heerlijke dansbare uptempo pop song met een terugkerend ritme.
Daarna volgen "When?!", een fantastische vrolijk klinkende uptempo pop song met een aanstekelijk terugkerend ritme, dat aanzet tot dansen, "My Time Tunnel", een licht psychedelische song met een niet al te hoog tempo en "Herbert Huncke Part 3", een song met een gemiddeld tempo, een terugkerend ritme en een hoog dansgehalte.
In "Only Happy When I'm Sad" schotelt Comet Gain me een uitstekende dansbare song met een gemiddeld tempo en jaren 60 invloeden voor, waarbij stil zitten geen optie is, in "Even This Could Be Beautiful" krijg ik een pop song met een vrij rustig tempo te horen, die tegen het eind over gaat in de gesproken tekst "Even This" en "This Line Has Been Drawn", een experimenteel nummer.
Dan volgen "Like A Sparrow", een noise pop nummer met een gemiddeld tempo, "Your Just Lonely", een lekker in het gehoor klinkende pop song met een gemiddeld tempo,  "Post USA", een dansbare pop song met een gemiddeld tempo en "Goodbye Part One", een uitstekende pop song met een vrolijk aanstekelijk ritme, dat beweging oproept.
Verder hoor ik de demo van "The Fists In the Pocket", een pop song met een gemiddeld tempo, "No Spotlite On Sometimes", een verrukkelijke song mt een niet al te hoog tempo, die een terugkerend ritme heeft en bij tijd en wijle dansbaar is, "Skinny Wolves" (demo), een puike song met een terugkerend ritme en een aanstekeijk ritme en "Letting Go", een prachtige rustige song. 

"The Misfit Jukebox" van Comet Gain staat vol mooie pop songs, die gewoon lekker klinken en het verdienen om door iedere liefhebber van de betere pop gehoord te worden.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten