zondag 11 juni 2023

Review: Various Artists - Compulsive Agitation (Subunderground C.A., 2023) (Punk)

De tiende uitgave van het Subunderground C.A. label is de verzamel EP "Compulsive Agitation", waarop 5 bands vertegenwoordigd zijn en deze 7" EP is geperst in een beperkte oplage van 400 stuks op zwart vinyl. 
Op de EP, die 6 nummers bevat, zijn 3 Nederlandse en 2 Engelse bands te horen, waarbij verder het vermelden waard is, dat er 4 onuitgebrachte nummers op deze 7" staan. 

De EP begint op kant 1 met "Sab The Hunters" van Krust Worthy uit Engeland en hierin speelt de band een uitstekende korte uptempo punk song, die tempowisselingen heeft, die gevold wordt door Waste uit Nederland met "Everything Is Grey", een lekker in het gehoor klinkende jaren 80 gerelateerde swingende uptempo punk song met een aanstekelijk ritme ten gehore brengt.
Daarna volgen "Reptile Brain" van Scoundrels (Nederland), een heerlijke uptempo punk song met een terugkerend ritme en een hoog meezing gehalte en "Protect And Serve" van Krust Worthy, een geweldige swingende uptempo song met een aanstekelijk ritme en subtiele tempowisselingen.
Op kant 2 staan 2 nummers, waarvan het onuitgebrachte "A Messed Up Situation" van Ford’s Fuzz Inferno het eerste is en daarin zet het duo me een schitterende uptempo punk song voor, die flinke dosis fuzz bevat en swingt (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie), waarna het laatste nummer van de EP door Rhi & The Relics (UK) gespeeld wordt, getiteld "Urban Disease", een niet eerder uitgebrachte puike uptempo song met een aanstekelijk dansbaar ritme en invloeden van de jaren 70 punk.

"Compulsive Agitation" van Various Artists bevat 6 verrukkelijke uptempo punk nummers, waarbij stil zitten geen optie is en ik heb hier enorm van genoten en raad daarom iedere liefhebber van dit genre deze schijf dan ook sterk aan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten