maandag 20 maart 2017

Review: Élan Vital - Shadow Self (Fishrider Records, Occultation Records, 2017) (Elektro)

Élan Vital werd in 2015 te Dunedin, Nieuw Zeeland opgericht en bestaat uit: Renee Barrance - keyboards en zang, Danny Brady - synthesizers, drum machine en zang en Nikolai Sim - basgitaar.
De band brengt hun debuut album "Shadow Self" zowel op LP als op CD uit op 24 maart 2017 via het Fishrider Records label in Nieuw Zeeland en Oceanië uit en op 12 mei 2017 verschijnt het via Occultation Records in Europa.

Het album bevat 7 nummers, waarvan het eerste het titelnummer "Shadow Self" is en hierin hoor ik de band een schitterend zwaar instrumentaal dansbaar elektro nummer spelen, dat enigszins duister en dreigend klinkt, dat gevolgd wordt door "Hologram", een zeer dansbare elektro song, die in de stijl van de muziek van de band Visage gespeeld wordt en tevens een disco klap bevat.
Dan zet de band me "Space" voor en hierin krijg ik opnieuw een heerlijk zwaar dansbaar elektro nummer te horen, waarna "Possesion" volgt, waarin de band een mix maakt van disco en elektro en me een lekker in het gehoor klinkende dansbare song voorschotelt, die door een eentonig industrieel ritme wordt begeleid.
Het eerste nummer van de B-kant heet "Janina" en daarin speelt Élan Vital een fantastische licht psychedelische elektro song, die gevolgd wordt door "Albtraum", een heerlijke elektro song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een licht hypnotiserend ritme heeft.
Het laatste nummer van het album heet "Dreams" en daarin krijg ik opnieuw een uitstekende dansbare song te horen, waarbij stil zitten geen optie is.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)

"Shadow Self" van Élan Vital is een verrukkelijke plaat om te beluisteren, die 7 lekker in het gehoor klinkende dansbare elektro nummers bevat, die ik elke liefhebber van dit genre kan aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten