zondag 26 augustus 2018

Review: Clan - Carnivores (Kozmik Artifactz Records, 2018) (Hardrock)

Clan uit Norwich, Engeland, werd in 2012 opgericht en bestaat uit: Matt Pearce- sologitaar en zang, Matt Rabong- basgitaar en Ben Giller- drums.
De band bracht op 1 november 2013 hun debuut uit met "EP 2013", een digitale download EP, waarop 6 nummers staan en daarna verschenen "Witchcraft" (digitaale download album, 1 augustus 2014), "Haunt Your Ghost" (digitaal download nummer, 24 april 2017) en "Carnivores" (digitaal download album, 19 juni 2017).
Het laatstgenoemde album verschijnt 31 augustus in een beperkte oplage op gekleurd vinyl met klaphoes via Kozmik Artifactz Records en bevat 10 nummers.

Het album begint met "Intro", waarin de band me een kort opgenomen stukje Oost Europese muziek laat horen, dat gevolgd wordt door "Burning Bodies", een aanstekelijke mix van stoner en progressieve bluesrock, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en enkele tempowisselingen bevat.
Daarna volgt de titelsong "Carnivores" en krijg ik een heerlijke stevige rock song voorgeschoteld, die hardrock invloeden heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, waar diverse subtiele wisselingen in zitten (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en dit nummer wordt gevolgd door "Jackal", een uitstekende swingende hardrock song, die sterke invloeden van de jaren 70 hardrock bands bevat.
In "Haunt Your Ghost" zet Clan me opnieuw een stevige rock song voor, die tempowisselingen heeft en swingt en in "Wolves" krijg ik nogmaals een lekkere stevige rock song te horen, die invloeden van hardrock heeft en in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
Dan volgt "True Believer" en daarin speelt de band een prima swingende song, waar ook nu weer diverse tempowisselingen in zitten en dit nummer wordt gevolgd door "Sleep In Salt", een geweldige melodisch klinkende rock song, die swingt als een trein, die tegen het einde in een trager tempo gespeeld wordt.
Verder hoor ik "White Spider" en hierin schotelt de band me een afwisselende rock song voor, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, om gevolgd te worden door het laatste nummer, dat "Blood Of The Father" heet en daarin krijg ik een verrukkelijke rustige rock song te horen, die een aanstekelijke ritme heeft.

"Carnivores" van Clan staat vol stevige uitstekende rock songs, die het midden houden tussen hardrock en stoner en in een niet al te hoog tempo gespeeld worden en ik kan deze prima plaat, dan ook aanraden aan hen, die van deze muzieksoorten houden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten