zondag 5 augustus 2018

Review: Low Hums - Night Magic Wine (Kozmik Artifactz Records, 2018) (Poprock)

Low Hums is een band uit Seattle, Amerika, die in 2007 werd opgericht en bestaat tegenwoordig uit: Sanoj Sniksah - zang en sologitaar, Baja Panto - sologitaar, Crystal Powwwers - basgitaar en Rolly Fingers - drums en zang.
In november 2008 verscheen de single "Low Hums, Live In Echo Bay" als digitale download en deze werd op 1 april 2009 gevolgd door de EP "Marche Funèbre", waarna de LP "Low Hums" op 25 februari 2012 in een beperkte oplage van 500 stuks op LP werd uitgebracht en tevens verscheen het album digitaal en als cassette.
Daarna kwam de LP "Charm" op 2 april 2014 via FIN Records in een beperkte oplage op groen vinyl en als digitale download op de markt en deze werd gevolgd door de EP "Shine Rock", die in een beperkte oplage als cassette werd uitgebracht en ook op CD verscheen.
De band nam hun album "Night Magic Wine", dat oorspronkelijk op 25 september 2017 via Union Zero op paars vinyl en als digitale download verscheen, in Seattle op onder leiding van Jack Endino, die eerder met bands als Nirvana, Screaming Trees, TAD, Mudhoney, Soundgarden en Murder City Devils werkte.
De bonus nummers, die voor de her uitgave, die via Kozmik Artifactz Records verscheen, aan het album toegevoegd zijn, werden in een tot studio verbouwde oude kerk te Anacortes, Washington, opgenomen en komen van de EP "Shine Rock".
Vervolgens werden op 21 april 2018 2 EP's ("Adventuring In The Near And Far" en "Shine Rock") samen op de LP "Los Dos" in een beperkte oplage van 300 stuks op bloedrood vinyl uitgebracht.

"Night Magic Wine", dat 15 juni 2018 via Kozmik Artifactz Records in een beperkte oplage op gekleurd vinyl verscheen, bevat 14 nummers, waarvan "In The Spin" het eerste is en hierin hoor ik Low Hums een uitstekende uptempo rock spelen, die invloeden uit de jaren 60 beat en garagerock heeft en na een minuut over gaat in een licht psychedelisch nummer, om vervolgens na nog een minuut terug te keren naar de begin tonen, waarna "Attention" volgt en ik een lekker in het gehoor klinkende song voorgezet krijg, die invloeden uit de jaren 70 rock heeft.
Daarna speelt de band "US 101", een poprock song, die diverse tempowisselingen heeft en een aanstekelijk ritme bevat en gevolgd wordt door "Don't Know Why", dat me zo nu en dan aan het nummer "You're No Good" (Swinging Blue Jeans, Linda Ronstadt) doet denken en een licht psychedelisch ritme heeft.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
In "Reprise Of The Vampire Girls" schotelt de band me een rustige pop song voor, die enkele tempowisselingen heeft en in "Too Early To Tell" hoor ik de band een heerlijke, vrij rustige, mix van garagerock en country spelen.
Dan zet de band me "Victorian Witch" voor en krijg ik een schitterende poprock song te horen, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en enkele subtiele tempowisselingen heeft, waarna "Song About Fleet" volgt en Low Hums me een fantastische aanstekelijke rock song voorschotelt, die enkele tempowisselingen heeft en invloeden van de jaren 60 en 70 bevat.
Vervolgens krijg ik "New Peyote Gunfight" te horen en daarin speelt de band een geweldig rustig instrumentaal nummer, dat een slepend ritme en lichte western invloeden heeft en gevolgd wordt door het uptempo "Sunflowers Of Doom", een verrukkelijke garagerock song.
Dan volgen de nummers van de bonus EP en daarvan is "Shine Rock" de eerste.
Hierin hoor ik de band een schitterende mix van bluesrock, acid en psychedelische rock in een gemiddeld tempo spelen, waarna "Skateboard" volgt en ik een prima uptempo poprock song voorgezet krijg, die gevolgd wordt door "Purple Berries", een dansbare poprock song met een aanstekelijk ritme en "Motorcycle Blues", een heerlijke poprock song in de stijl van de jaren 60 bands, die een licht hypnotiserend terugkerend ritme heeft en me zo nu en dan aan de muziek van The Velvet Underground doet denken.

"Night Magic Wine" van Low Hums is een uitstekende plaat, die vol muziek staat, die door 60er en 70er bands geïnspireerd is en ik kan liefhebbers van dit genre, alsmede die van de betere pop, deze schijf dan ook van harte aanbevelen.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via  www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten