maandag 20 augustus 2018

Review: Forming The Void - Rift (Kozmik Artifactz Records, 2018) (Stonerrock)

Forming The Void is een band uit Lafayette, Louisiana, Amerika, die in 2013 werd opgericht en tegenwoordig bestaat uit: James Marshall - sologitaar en zang, Shadi Omar Al-Khansa- sologitaar, Luke Baker - basgitaar en Thomas Colley - drums.
De band bracht in 2014 hun debuut album "Forming The Void" uit, dat in 2015 gevolgd werd door "Skyward" en in 2017 verscheen hun derde album "Relic", waarmee de band veel lovende kritieken oogste.
De opvolger hiervan heet "Rift", dat 17 augustus 2018 via het Kozmik Artifactz Records label in een beperkte oplage als LP op gekleurd vinyl en als CD werd uitgebracht.

Het album, dat 7 nummers bevat, start met "Extinction Event" en daarin hoor ik de band een vrij langzame zware rock song spelen, die stoner invloeden heeft en zo nu en dan licht hypnotiserend klinkt en gevolgd wordt door "On We Sail", dat een aanstekelijk hypnotiserend ritme bevat, dat me in beweging zet, terwijl de muziek stevig is en in een gemiddeld tempo, op enkele tempowisselingen na, gespeeld wordt.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
In "Arcane Mystic" laat de band me genieten van een heerlijke stonerrock song, die Oosterse invloeden en een aanstekelijk ritme heeft en in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, waarna "Transient" volgt en Forming The Void een fantastisch stukje rock voorzet, dat met psychedelische spacerock klanken start en over gaat in een uitstekende zware swingende rock song, waarbij stil zitten geen optie is.
Daarna zet de band me "Arrival" voor en ik opnieuw een stevige swingende rock song te horen krijg, die diverse tempowisselingen heeft en gevolgd wordt door "Ark Debris", een zware rock song met lichte Oosterse invloeden, die in een gemiddeld tempo in een licht hypnotiserend ritme gespeeld wordt.
Het laatste nummer, dat "Shrine" heet is eveneens een geweldige rock song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een licht hypnotiserend ritme bevat.

"Rift" van Forming The Void bevat 7 stevige stonerrock songs, die liefhebbers van dit genre zeker op waarde zullen weten te schatten en ik kan hen dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten