zondag 5 augustus 2018

Review: Sharron Kraus - Joy's Reflection Is Sorrow (Sunstone Records, 2018) (Pop / Folk)

Zangeres, tekstschrijfster en muzikant Sharron Kraus, die oorspronkelijk in New York, Amerika geboren werd, maar in Leicester, Engeland opgroeide, woont tegenwoordig in Sheffield, Engeland en bracht samen met Meg Baird en Helena Espvall van de psychedelische folk band Espers uit Philadelphia  een album uit met traditionele folk songs.
Ze is sinds 2002 actief bezig met het maken en uitbrengen van diverse soorten muziek, zoals: folk, experimentele muziek en soundscapes en speelt banjo, sologitaar en zingt.
Er verschenen reeds 14 albums van haar (solo en/of in samenwerking met anderen), waarvan het eerste "Beautiful Twisted" (Camera Obscura, 2002) was.
"Joy's Reflection Is Sorrow" is haar 15de album en daarop wordt ze bijgestaan door: Neal Heppelston - dubbele bas en basgitar, Nick Jonah Davis - slide gitaar, Oliver Parfitt - synthesizer en orgel, Jenny Bliss Bennett - achtergrondzang, fluit, barok viool, dwarsfluit en gamba viool, Nancy Wallace - achtergrondzang en Guy Whittaker - drums, terwijl ze zelf zang en akoestische gitaar speelt.
Het album, dat 8 songs bevat, is 21 juni 2018 in een beperkte van 200 stuks op doorzichtig vinyl, inclusief download code uitgebracht via het Sunstone Records label en tevens in een beperkte oplage als CD en als digitale download.

Het album start met "My Danger", een mooie rustige licht psychedelische pop song, die ruimtelijke invloeden heeft en gevolgd wordt door "Figs And Flowers", een heerlijke aanstekelijke dansbare pop song met meerstemmige zang.
Dan hoor ik "The Man Who Says Goodbye", een schitterende rustige song, die invloeden uit folk heeft, waarna de titelsong "Joy's Reflection Is Sorrow" volgt en ik een fantastische folk song voorgeschoteld krijg, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
In "Sorrow's Arrow" speelt Sharron een geweldige, erg rustige, song, waarbij ze hoofdzakelijk op gitaar begeleid wordt en in "Secrets" zet ze me opnieuw een
prachtige rustige pop song voor, die lichte folk invloeden heeft.
Daarna hoor ik "When Darkness Falls" en ook hierin krijg ik zo'n uitstekende rustige song voorgezet, die gevolgd wordt door "Death And I", een verrukkelijke folk song, die een melodisch ritme en invloeden van de Indianen muziek uit de Andes heeft.

"Joy's Reflection Is Sorrow" van Sharron Kraus staat vol prachtige rustige songs, die ik elke liefhebber van de betere pop en folk kan aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten