zondag 29 maart 2020

Review: Asenblut - Die Wilde Jagd (AFM Records, 2020) (Heavy Metal)

Asenblut uit Göttingen, Duitsland, werd op 31 oktober 2007 opgericht en bestaat uit: Tetzel von Asenblut - zang, Claus Cleinkrieg - sologitaar, Stan Ro - sologitaar, Sash - basgitaar en Balrogh  - drums.
In 2009 verscheen hun debuut album "Aufbruch", die gevolgd werd door "Von Worten Und Taten" (2013) en "Berserker" (2016).
Op 17 april verschijnt hun album "Die Wilde Jagd", dat 10 nummers bevat, via AFM Records in een beperkte oplage als LP in doorzichtig blauw vinyl, in een beperkte oplage als digipack CD en als digitale download

Het eerste nummer van de CD heet "Die Wilde Jagd" en hierin krijg ik een vrij heftige uptempo heavy metal song voorgeschoteld, die met vrij hoge snelheid mijn gehoorgang in gespeeld wordt en loopt door in "Codex Gigas", waarin de band verder gaat met het maken van hun heftige uptempo muziek, die lichte  melodische invloeden bevat.
Dan volgen "Seite An Seite", een hardrock song, die tempowisselingen bevat (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), "Irminsul", een heftige uptempo rock song, die melodische invloeden heeft en "Drachentöter", een snelle heftige song met tempowisselingen, die tegen het einde in een rustig tempo over gaat.
In "Penumbra" speelt Asenblut nogmaals zo'n heftige song, in "Weder Gott Noch Könige" vervolgt de band de ingeslagen weg en hoor ik zelfde soort nummer en in "Wolfshunger" verandert er niets in de muziek en krijg ik opnieuw zo'n heftige uptempo song voorgezet.
Verder hoor ik nog "300" en ook die zit in het zelfde straatje en wordt vol overgave in een rap tempo gespeeld, dat een licht melodisch folk ritme heeft en het extra nummer, de extended versie van "Seite An Seite", die net zo snel, zo niet sneller, gespeeld wordt, tempowisselingen en invloeden van melodische rock heeft.

"Die Wilde Jagd" van Asenblut staat vol snelle heftige songs, die naar mijn mening wel wat meer variatie hadden mogen hebben, maar toch kan ik liefhebbers van dit genre deze schijf zeker aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten