zondag 15 maart 2020

Review: Skeleton Goods - James Dean (Mega Dodo Records, 2020) (Psychedelische Pop)

Skeleton Goode is het alias van de Engelse songwriter/sologitarist Jack Briggs uit Hó Chí Minh, Vietnam, die onlangs zijn Skeleton Goode Band samenstelde, die verder  bestaat uit: C. Oxberry - drums en percussie, A. Martin, J. Tuttle en N.Nguyen.
Jack bracht op 8 januari 2018 zijn debuut single "When The Dragon Flies Low" als digitale download uit en deze werd gevolgd op 28 augustus 2018 door het digitale nummer "Someone's Coming".
Hun debuut album "Skeleton Goode" verscheen op 15 november via Mega Dodo Records in een beperkte oplage op rood en geel gespetterd 180 gram vinyl, als CD en als digitale download en op 10 april 2020 wordt de remix van het nummer "James Dean", als 1 kant bespeelbare 7" vinyl single, uitgebracht via Mega Dodo Records.

In de single remix van "James Dean" zet Skeleton Goode me een swingende licht psychedelische song voor, die diverse tempowisselingen en een zeer aanstekelijk ritme heeft en hierbij is stil zitten geen optie (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en deze wordt gevolgd door de album remix, die sterk op de single remix lijkt, behalve dan, dat deze geen tempowisselingen bevat, waardoor de muziek meer swingt.

"James Dean" van Skeleton Goods is een fantastische psychedelische pop song, die ik elke liefhebber van dit genre ten zeerste kan aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten