zondag 8 maart 2020

Review: Les Grys-Grys - Milkcow Blues (State Records, 2020) (Garagerock / Rhythm & Blues)

Les Grys-Grys uit Alès, Frankrijk werd in 2010 opgericht bestaat uit: Almir Phelge - zang en basgitaar, Vincent Bassou - sologitaar en zang, Roméo Lachasseigne - sologitaar, Manuel Monnier - mondharmonica en percussie en Esteban Grisey - drums.
In de loop der jaren trad de band op in onder andere: Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, België, Portugal, Tjechië Zwitserland, Noorwegen, Denemarken, Groot Brittannië, Schotland, Nederland en aan de westkust van de Verenigde Staten.
Les Grys-Grys bracht op 30 mei 2019 hun debuut album "Les Grys-Grys" in een beperkte oplage van 100 stuks op wit vinyl en als digitale download uit via Groovy Records, nadat eerder de singles "Hot Gully Wind" / "Neighbour Neighbour" (State Records, 2014) en "Left Unseen" (Dirty Water Records, 2015) had uitgebracht en op 23 maart 2020 verschijnt hun single "Milkcow Blues" / "So Long" in een beperkte oplage op 7" vinyl via State Records.

Zoals te verwachten was, is de A-kant van de single "Milkcow Blues" een geweldige mix van blues en rhythm & blues en hierin laat de band me genieten van een aanstekelijke uptempo song, die diverse subtiele tempowisselingen heeft en sterke invloeden van bands als Q65 bevat.
Op de B kant schotelt Les Grys-Grys me een schitterende garagerock song voor, die invloeden van de jaren 60 heeft en diverse tempowisselingen bevat en swingt als een trein.

De single "Milkcow Blues" van Les Grys-Grys is een fantastische plaat, die 2 heerlijke nummers bevat en ik kan deze schijf dan ook zeer aanbevelen, aan elke liefhebber van jaren 60 garagerock en rhythm & blues, oftewel 'Verplichte kost!'(luister naar deze single via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten