maandag 23 maart 2020

Review: Golden Caves - Dysergy (Eigen Beheer, 2020) (Rock)

Golden Caves uit Rotterdam werd in 2013 opgericht en bestaat tegenwoordig uit: Romy Ouwekerk - zang, Alex Ouwehand - sologitaar, Elise Polman - keyboards en Erik Stein - drums.
De band bracht hun debuut album "Bring Me To The Water" op 1 maart 2016 als CD en als digitale download uit via Freia Music, waarna "Collision" op 24 maart 2017 als CD en dd via Freia Music verscheen.
Op 14 maart 2020 kwam het album "Dysergy", waarop 10 nummers staan, in eigen beheer uit en daarop wordt de band bijgestaan door de muzikanten Max Abel - basgitaar (5 nummers) en Tim Wensink - basgitaar (4 nummers), die oorspronkelijk bij de band zat.

Het album begint met "Chromosome", waarin de band een afwisselende rock song in een gemiddeld tempo speelt, die diverse tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door "Dignity", een uitstekende pop song met lichte funk en rock invloeden, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Daarna volgen "Hide & Seek", een lekker in het gehoor klinkende song, die tempowisselingen heeft en bij tijd en wijle swingt, "Temperature", een heerlijke swingende uptempo song, die invloeden van de muziek van Pink Floyd en progressieve rock bevat, een terugkerend ritme en enkele tempowisselingen heeft en "How To Care", een zwaar startend nummer, dat na korte tijd over gaat in een prachtige rustige song, die lichte progressieve rock invloeden heeft.
In "Happy Dreams" schotelt Golden Caves me een heerlijke swingende uptempo pop song met invloeden uit progressieve rock en krautrock, die iets over de helft van het nummer in een langzamer tempo gespeeld wordt, in "Samsara" krijg ik opnieuw een mooie rustige song te horen en ook hierin zitten lichte invloeden van de muziek van Pink Floyd en in "Little Lonely" zet de band me nogmaals een afwisselende pop song voor, die tempowisselingen heeft.
Verder volgen "Black Hound", een pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, dansbaar is en rock invloeden heeft (luister naar dit nummer via de YouTube link onder de recensie) en "Somchow", een prima uptempo song, die net als voorgaande nummers tempowisselingen bevat.

"Dysergy" van Golden Caves is een goede plaat, die vol staat met pop songs, die wisselende tempo's hebben, maar naar mijn menig te weinig variatie bevatten, desondanks wil ik liefhebbers van pop muziek toch aanraden, deze schijf zelf eens te gaan beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten