zondag 1 maart 2020

Review: Davi Rodriguez De Lima - Fantasma (Sulatron Records, 2020) (Psychedelische Rock / Bluesrock)

Rodriguez de Lima, drummer van de Braziliaanse bands Ecos Falsos en Orange Disaster, verliet in 2012 Säo Paulo, Brazilë, om in Frankfurt, Duitsland bij zijn vriendin, tegenwoordig zijn vrouw, te gaan wonen.
Daar begon hij te werken aan zijn debuut solo album, "Fantasma", waarvoor hij alles zelf deed, zoals componeren van de nummers, het spelen van alle instrumenten, het maken van de opnames, het mixen van de muziek en het masteren van het album.
"Fantasma", dat 8 nummers bevat, verschijnt 27 maart via Sulatron Records in een beperkte oplage van 300 stuks op groen vinyl en is op 23 augustus 2019 voorafgegaan door de digitale single "Grey Times", dat via Aurora Discos verscheen.

Het album begint met het titel nummer "Fantasma", waarin de muziek na ongeveer 1 minuut start, nadat ik eerst voetstap geluiden te horen heb gekregen en hierin speelt Davi een heerlijke uptempo stonerrock song met invloeden van psychedelische rock, die gevolgd wordt door "Tamed", een geweldige mix van blesrock en stoner, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en lichte invloeden van de muziek van Jimi Hendrix heeft.
Daarna volgen "Off Track", een uitstekende uptempo rock song, die swingt als een trein en psychedelisch eindigt en door loopt in "Eternal Children", waarin Davi me een verrukkelijke rustige psychedelische song voorschotelt.
Het eerste nummer van kant B, "Grey Times", begint met een loeiende sirene van een politie auto, om na 1 minuut met stevige, vrij heftige, progressieve bluesrock verder te gaan, die in een boven gemiddeld tempo gespeeld wordt, waarna Davi "Neblina Rosa" ten gehore brengt en ik een prachtige rustige bluesrock song voorgezet krijg, die halverwege iets meer snelheid en een slepend ritme krijgt.
In "Banalized" krijg ik een stevige uptempo rock song te horen, die invloeden heeft van de muziek van The Stooges en tegen het einde tijdelijk in een rustig zwaarder tempo wordt gespeeld, om vervolgens vlak voor het eind terug te keren in het stevige uptempo en in "Filho" zet Davi me nogmaals een rustige song voor, die een aanstekelijk slepend blues ritme heeft.

"Fantasma" van Davi Rodriguez De Lima is een lekker in het gehoor klinkende plaat, die liefhebbers van bluesrock en psychedelische rock als muziek in de oren zal klinken en ik kan hen, deze schijf dan ook van harte aanbevelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten