maandag 26 oktober 2020

Review: Ace Of Cups - Sing Your Dreams (High Moon Records, 2020) (Pop)

Ace Of Cups uit San Francisco, Amerika, werd in 1967 opgericht, waarna de band in 1972 uit elkaar ging, om in 2017 weer nieuw leven ingeblazen te worden.
Net als Fanny en Birtha was Ace Of Cups één van de eerste rock bands, die geheel uit vrouwen bestond en speelde met onder andere: Jimi Hendrix, Quicksilver Messenger Service, Jefferson Airplane, The Grateful Dead, The Band en The Sons Of Champlin, maar in tegenstelling tot beide andere meiden bands, bracht Ace Of Cups geen platen uit.
In 2003 bracht Ace Records een CD uit met repetitie opnamen, demo's tv opnamen en binnen concert opnamen, onder de titel "It's Bad for You But Buy It!" en deze werd vrij goed ontvangen door de critici en er werd in 2008 een DVD door Eagle Vision uitgebracht van het in 1968 opgenomen televisie programma 'West Pole'.
Op 8 november 2018 verscheen het debuut album "Ace Of Cups", waarop diverse bekende artiesten mee spelen, zoals: Bob Weir (Grateful Dead), Taj Mahal, Buffie Sainte-Marie en Jorma Kaukonen (Jefferson Airplane, Hot Tuna) en anderen via High Moon Records.
De muziek werd op 2LP, 2CD en tevens als digitale download uitgebracht en bevat in totaal 26 nummers, waarvan er een aantal nieuw geschreven werden.
Voor de 50 jarige verjaardag van 'The Summer Of Love' kwamen 4 van de 5 originele bandleden weer bij elkaar en namen hun eerste studio album op en de band bestaat tegenwoordig uit: Mary Ellen Simpson - sologitaar, Denise Kaufman - sologitaar en mondharmonica, Mary Gannon - basgitaar, Marla Hunt - orgel en piano en Diane Vitalich - drums.
De band heeft op 2 oktober 2020 het album "Sing Your Dreams", waarop 12 nummers staan, via High Moon Records uitgebracht als CD en als digitale download en daarop spelen enkele gastmuzikanten mee, waaronder: Jackson Browne, Sheila E. & Thed Escovedo Family, Steve Kimock en Wavy Gravy.

Het album begint met "Dressed In Black" waarin de band een geweldige rock song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die invloeden van blues heeft en een aanstekelijk dansbaar ritme bevat en deze wordt gevolgd door "Jai Ma", een vrolijk klinkende swingende song met soul en calypso invloeden en "Put A Woman In Charge", een heerlijke uptempo rock song, die een terugkerend ritme heeft, waarbij stil zitten geen optie is.
Daarna volgen "Sister Ruth", een prachtige rustige pop song met prima harmonicaspel, "Basic Human Needs", een verrukkelijke pop song met een gemiddeld tempo, die in de stijl van Paul Simon's "Graceland" album gespeeld wordt, een Zuid-Afrikaanse sfeer oproept, aanzet tot dansen en religieuze invloeden bevat en "I'm On Your Side", een uitstekende opgewekte song, die een aanstekelijk ritme heeft en invloeden van swing jazz en de muziek van The Mamas And The Papas bevat.
In "Gemini" zet Ace Of Cups me een heerlijke licht psychedelische song in een gemiddeld tempo voor, die een aanstekelijk ritme heeft, in "Boy, What’ll You Do Then" hoor ik de band een schitterende swingende garagerock song spelen en in "Little White Lies" laat de band me genieten van een puike dansbare song met rhythm & blues invloeden uit de jaren 60.
Verder volgen "Waller Street Blues", een fantastische song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, een aanstekelijk dansbaar dansbaar ritme heeft, blues invloeden bevat en de jaren 60 uitwasemt, "Lucky Stars", een dansbare uptempo song met een vrolijk ritme en gitaarspel, dat invloeden van Mark Knopfler bevat
en "Slowest River" / "Made For Love", waarin het eerste gedeelte een mooie rustige song is, die over gaat in het tweede deel en hierin speelt de band een lekker in het gehoor klinkende song in een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme.

"Sing Your Dreams" van Ace Of Cups staat vol heerlijke muziek, waar ik erg van genoten heb en me bij tijd en wijle muzikaal even terug in de tijd bracht en ik kan liefhebbers van jaren 60 gerelateerde muziek en de betere pop, deze schijf dan ook sterk aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten