maandag 26 oktober 2020

Review: Mr.Bison - Seaward (Subsound Records, 2020) (Rock)

Mr. Bison uit Leghorn/Pisa, Italië werd in 2010 opgericht en bestaat na enkele bezettingswisselingen tegenwoordig uit: Matteo Barsacchi - sologitaar en zang, Matteo Sciocchetto - sologitaar en zang en Matteo D’Ignazi - drums, geluid effecten en zang.
De band bracht op 1 januari 2011 de gratis digitale download EP "We "Don't Like Love Songs" in eigen beheer uit en deze werd gevolgd door de albums: "We'll Be Brief" (eigen beheer, 2 mei 2012 als gratis digitale download), "Asteroid" (Subsound Records, 18 maart 2016 LP, CD en dd), "Holy Oak" (Subsound Records, 25 mei 2018 LP, CD en dd) en op 16 oktober 2020 verscheen "Seaward" via Subsound Records als LP in een beperkte oplage van 200 stuks op marineblauw vinyl, als LP in een beperkte oplage van 250 stuks op doorzichtig rood met zwart gespetterd vinyl, als LP in een beperkte oplage van 350 stuks op zwart vinyl, als cassette in een zeer beperkte oplage van 100 stuks, als CD en als dd.

Het album, dat 7 nummers bevat, begint met het titel nummer "Seaward", waarin de band een stevige uptempo rock song ten gehore brengt, die enkele minuten met een terugkerend ritme wordt gespeeld om dan over te gaan in een geweldige stuk stonerrock, dat lichte melodische invloeden heeft en dit nummer wordt gevolgd door "From The Abyss", een heerlijk uptempo rock nummer, dat swingt en tempowisselingen heeft en "I'm The Storm", een schitterende song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en tempowisselingen bevat en prima samenzang heeft.
In "Oudeis" zet Mr.Bison me een verrukkelijke song voor, die invloeden van folk, psychedelische muziek en stoner met elkaar verbindt en na korte tijd meer snelheid krijgt, waardoor de muziek gaat swingen en in "The Sacrifice" gaat de band verder met het maken van swingende uptempo rock muziek.
Dan volgen "Underwater", een uitstekende song, die subtiele tempowisselingen heeft en een aanstekelijk dansbaar ritme bevat en het op single verschenen "The Curse", een lekker in het gehoor klinkende uptempo rock song, die halverwege iets meer snelheid en een terugkerend ritme krijgt en stonerrock invloeden heeft.

"Seaward" van Mr.Bison is een puike plaat, die hoofdzakelijk uptempo nummers bevat en swingen en ik kan liefhebbers van rock en stonerrock deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten