maandag 19 oktober 2020

Review: White Canyon & The 5th Dimension - White Canyon & The 5th Dimension (Necio Records, 2020) (Psychedelische Rock)

White Canyon & The 5th Dimension uit São Tomé Das Letras, Brazilië, bestaat uit: Gabriela Zaith - zang en Leo Gudan - alle instrumenten.
Op 24 september 2019 verscheen hun debuut album "White Canyon & The 5th Dimension" en op 2 oktober 2019 bracht het duo hun digitale debuut single "Silver Bird" uit, die een week later gevolgd werd door de digitale single "Love Witch" en op 3 juli 2020 door de digitale single "Sensitive Fate".
Hun debuut album, waarop 8 nummers staan, is op 24 september 2020 via Necio Records als LP verschenen in een beperkte oplage van 250 stuks op 180 gram rood vinyl, waarvan er 100 via bandcamp verkrijgbaar zijn.

Het album begint op kant A met de single "Silver Bird", waarin het duo een fantastische psychedelische song in een niet al te hoog tempo speelt, die een terugkerend ritme heeft, dat lichtelijk hypnotiserend klinkt, waarna "Bright Colours In The Sky" volgt en de het duo opnieuw zo'n geweldige song ten gehore brengt, die een aanstekelijk dansbaar terugkerend ritme ritme heeft, waarbij stil zitten geen optie is.
Daarna volgen "Love Witch", een lekker in het gehoor klinkende  swingende uptempo mix van garagerock en psychedelische rock, "Bardo Mountain", een song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en invloeden van garagerock heeft en "Surrender", een prachtige rustige psychedelische song met een terugkerend ritme.
Op kant B begint White Canyon & The 5th Dimension met "Everything Is Light" en hierin krijg ik opnieuw een verrukkelijke song voorgeschoteld, die een terugkerend ritme bevat en in "Empty Box" laat het duo me genieten van een heerlijke song met een repeterend hypnotiserend drums ritme, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en tempowisselingen heeft.
Als laatste hoor ik "Holy Place", een uitstekende rock song met een gemiddeld tempo, die een terugkerend hypnotiserend ritme heeft, dat aanzet tot dansen en me in een lichte trance brengt, waarna de muziek tegen het einde verandert en over gaat in een psychedelisch stukje met acid rock invloeden.

"White Canyon & The 5th Dimension" van White Canyon & The 5th Dimension is een puike psychedelische rock plaat, waarmee het duo me van begin tot einde in de ban van hun muziek heeft gehouden en ik kan iedere liefhebber van dit genre, deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten