maandag 5 oktober 2020

Review: Cosmic Letdown - Pustoid (Opium Eyes Records, 2020) (Psychedelische Rock / Krautrock)

Cosmic Letdown uit Cheboksary, Rusland, werd in 2013 opgericht en bestaat tegenwoordig uit: Artem Egorov - sologitaar, sitar en zang, Viktoria Perova - synthesizer, sologitaar en zang, Dmitry Koriev - basgitaar, sologitaar en percussie en Anatoly Fyodorov  - drums.
De band bracht hun debuut EP "Mary" op 23 november 2014 als digitale EP uit via Opium Eye Records en deze werd gevolgd door 5 digitale nummers en de albums "Venera" (LP, CD en digitale download, 20 januari 2015, Opium Eyes Records), "In The Caves" (LP, CD en dd, 15 februari 2016, Opium Eyes Records) en "Pustoid", dat 15 juni 2020 via Opium Eyes Records digitaal uitkwam en begin 2021 via Clostridium Records verschijnt.

"Pustoid", dat 9 nummers bevat, start met "Planemo", waarin de band een heerlijke melodische licht psychedelische song ten gehore brengt, die een terugkerend ritme bevat en deze wordt gevolgd door "Novyi Strannyi Mir" (New Strange World), een geweldige dansbare poprock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en invloeden van de jaren 80 muziek heeft.
Daarna volgen "Eschaton", een schitterende uptempo psychedelische rock song met een licht hypnotiserend Oosters klinkend ritme, "Ya budu" (I'll Be), een uitstekende poprock song met een dansbaar vrolijk klinkend terugkerend ritme en "Tsunami" een swingende uptempo rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme.
In "Paranoia" schotelt Cosmic Letdown me een fantastische krautrock song in een gemiddeld tempo voor, die een hypnotiserend ritme heeft en hierbij is stil zitten niet aan de orde, in het titel nummer "Pustoid" (Voidoid) krijg ik een geweldige licht psychedelische rock song te horen, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, een terugkerend ritme bevat en swingt.
Verder volgen "Tvoy Sled" (Your Trace), een verrukkelijke licht psychedelische krautrock song met een hypnotiserend ritme, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en "Bezumie" (Madness), een puike rustige song, die een terugkerend ritme heeft, waarmee de band me in de ban van hun muziek houdt.

Cosmic Letdown heeft me met "Pustoid" van begin tot einde in de ban van hun lekker in het gehoor klinkende muziek gehouden, die invloeden van krautrock en psychedelische rock bevat en ik kan liefhebbers van deze genres deze schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten