maandag 5 oktober 2020

Review: Blue Crime - I'm Afraid We Became One (Meduse MagiQ Records, 2020) (Pop)

Blue Crime uit Amsterdam, Nederland werd in 2014 opgericht en bestaat na enkele bezettingswisselingen tegenwoordig uit: Alexandra Duvekot - zang en sologitaar, Jochem Baelus - drums, Lucy Kruger - basgitaar en zang, Liu Mottes - gitaar en Rosa Ronsdorf - zang en gitaar.
De band bracht op 5 juni 2015 hun mini LP "Tyr" (6 nummers) uit als digitale download via hun eigen Meduse MagiQ Records, op 31 mei 2016 gevolgd door de digitale EP (3 nummers) "Bunker" en op 13 november 2016 verscheen hun 7" single "Submarine" in een beperkte oplage van 500 stuks op roze vinyl via Bronson Recordings. 
Op 4 september 2020 verscheen het officiële debuut album van de band, getiteld "I'm Afraid We Became One", waarop 11 nummers staan, als LP op zwart vinyl en als digitale download via hun label Meduse MagiQ Records.

Het album begint met het titel nummer "I'm Afraid We Became One", waarin de band een mooie poprock in een gemiddeld tempo speelt, die een aanstekelijk ritme heeft en gevolgd wordt door "UFO", een geweldige song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, een terugkerend licht hypnotiserend ritme heeft en melodische invloeden bevat.
Daarna volgen "Spider", een heerlijke, vrij rustige, pop song, die invloeden van melodische rock bevat, "Take Death", een verrukkelijke uptempo song, die een aanstekelijk ritme heeft, waarbij stil zitten geen optie is en tempowisselingen bevat en "Red Moon", een uitstekende song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een terugkerend ritme bevat.
In "Absent Nation" schotelt Blue Crime me een puike licht hypnotiserende pop song voor, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, in "Trigger" krijg ik een prima uptempo song te horen, die diverse tempowisselingen heeft en in "Fenrir" speelt de band weer een swingend uptempo song, die aanzet tot dansen.
Verder volgen "Manimal", een lekker in het gehoor klinkende song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een dansbaar ritme heeft, "Ancient Engine", een pop song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een terugkerend licht hypnotiserend psychedelisch ritme bevat en "Rodeo", een fantastische song, die invloeden van progressieve muziek bevat en iets na de helft van de song in een trager tempo gespeeld wordt, waardoor het nummer iets aan kracht verliest, maar desondanks gewoon lekker klinkt.

"I'm Afraid We Became One" van Blue Crime is een uitstekend debuut album van de band, dat vol mooie nummers staat en ik kan liefhebbers van de betere pop dan ook aanraden, notie te nemen van deze schijf.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten