maandag 12 oktober 2020

Review: La Maschera Di Cera - S.E.I. (AMS Records / BTF Vinyl Magic, 2020) (Symfonische Progressieve Rock)

La Maschera Di Cera uit Genua, Italië, werd in 2001 opgericht als een eerbetoon aan de Italiaanse progressieve rock bands uit de jaren 70 en bestaat tegenwoordig uit de oorspronkelijke leden: Fabio Zuffanti - basgitaar, Alessandro Corvaglia - zang en akoestische gitaar en Agostino Macor - keyboards.
De band bracht hun debuut album "La Maschera Di Cera" op 1 januari 2002 als digitale download uit en deze werd met 3 bonus nummers op 1 januari 2011 als CD met een handtekening van Fabio Zuffanti en als LP her uitgebracht.
Dezelfde dag verscheen ook "Live From The Past: Live In Milano 2002" (dd, de band's allereerste optreden) en "In Concerto" (dd) en op 15 januari 2013 bracht de band de digitale albums "The Gates Of Tomorrow" en "Le Porte Del Domani" uit.
Op 18 september 2020 verschijnt hun album "S.E.I.", waarop 3 nummers staan, via AMS Records en BTF Vinyl Magic als CD, als LP in een beperkte oplage op doorzichtig groen vinyl met een bonus sticker en als dd en de band wordt op dit album bijgestaan door: Martin Grice - dwarsfluit en saxofoon en Paolo “Paolo” Tixi - drums.

Het album begint met het iets meer dan 21 minuten durende "Il Tempo Millenario", waarin de band een geweldige uptempo progressieve rock song ten gehore brengt, die tempowisselingen heeft, symfonische invloeden en complexe ritmes bevat en na enkele minuten in een lager tempo over gaat, waarbij de muziek meer pop invloeden krijgt en bij tijd en wijle bombastisch wordt en progressieve jazz invloeden heeft, om op 2/3 van het nummer weer meer snelheid toegediend te krijgen, waardoor de muziek gaat swingen, om tegen het einde in een zwaar duister ritme te veranderen.
Daarna volgt "Il Cerchio Del Comando" en hierin schotelt La Maschera Di Cera me een schitterende symfonische rock song voor, die folk invloeden van de jaren 70 progressieve muziek heeft, tempowisselingen en een aanstekelijk ritme bevat.
Als laatste speelt de band "Vacuo Senso", een verrukkelijk rock nummer, dat tempowisselingen, complexe ritmes en progressieve rock invloeden bevat, waarbij de muziek iets over de helft van het nummer over gaat in een swingend symfonisch stuk, waarbij stil zitten niet aan de orde is, waarna er zang bij komt en de muziek door een tempowisseling verandert in een prachtig rustig nummer.

"S.E.I." van La Maschera Di Cera is een uitstekende CD, die lekkere symfonische progressieve rock bevat, die sterk is beïnvloed door jaren 70 bands en ik kan liefhebbers van dit genre, deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten