maandag 5 oktober 2020

Review: Fooks Nihil - Fooks Nihil (Unique Records, 2020) (60's Rock / Country / Pop)

Fooks Nihil uit Frankfurt, Duitsland, die in 2018 werd opgericht, deed dat jaar hun eerste optreden in de Kulturschlachthof te Düsseldorf en bestaat uit: Max Ramdohr - sologitaar, Maximilian Schneider - drums en Florentin Wex - basgitaar.
De band bracht op 18 september 2020 hun debuut album "Fooks Nihil" uit, waarop 10 nummers staan, via Unique Records als LP op zwart vinyl en als digitale download hierop spelen gastmuzikanten Jorg "Bird" Christiani - slide gitaar (1 nummer) en Glen Brigman - sitar (1 nummer) mee en deze werd vooraf gegaan door de single "Lady From A Small Town".

Het album begint met "Insight Of Love", waarin de band een geweldige, op jaren 60 muziek geïnspireerde, beat song ten gehore brengt, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, een dansbaar ritme heeft en invloeden van het nummer "Taxman" van The Beatles bevat deze wordt gevolgd door "What's Left", een lekker in het gehoor klinkende dansbare sixties song, die een terugkerend ritme bevat en "Tales", een heerlijke pop song, die tempowisselingen heeft en invloeden van de jaren 60 bevat.
Daarna volgen de single "Lady From A Small Town", een uitstekende pop song, die in een vrij rustig tempo gespeeld wordt en invloeden van country heeft en "Surface Of Things", een mooie pop song met een aanstekelijk dansbaar ritme.
In "Homeless" schotelt Fooks Nihil me een fantastische uptempo progressieve rock song voor, die invloeden van de jaren 70 muziek heeft en swingt, in "Down From Where She Comes", hoor ik een schitterende rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en in "Misery"zet de band me opnieuw een prachtige country song voor, die in een vrij rustig tempo gespeeld wort.
Verder volgen "The Seer", een verrukkelijke rustige pop song, die een aanstekelijk ritme bevat, dat aanzet tot dicht tegen elkaar aan schuifelen en "Long Days" en hierin laat de band me weer genieten van een heerlijke country song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en aanzet tot dansen.

"Fooks Nihil" van Fooks Nihil is een prima debuut album, dat vol lekkere nummers staat, die me van begin tot einde heeft weten te boeien en ik kan deze schijf dan ook aanraden aan een ieder, die van country, 60's muziek en de betere pop houdt.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten