maandag 1 februari 2021

Review: Âge I Total - Âge I Total (Soza Collectif 5024, 2021) (Stoner / Heavy Rock)

Âge I Total uit Bordeaux en Rouen, Frankrijk is een samenwerkingsproject tussen de bands Endless Floods (Bordeaux) en Greyfell (Rouen) en bestaat uit: Benjamin Sablon - drums, Simon Bedy - sologitaar en Stéphane Miollan - basgitaar en zang, Hugo - zang en synthesizer, Quentin - zang, basgitaar en machines, Anne-Laure - zang en viool, Clément - sologitaar, Thierry - drums en Théo - trombone.
Op 5 februari 2021 brengt dit project het album "Âge I Total", waarop 4 nummers staan, als cassette en digitale download uit via Soza Collectif.

Het album begint met "Armure", waarin de band een fantastisch zwaar duister nummer ten gehore brengt, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en invloeden van stonerrock heeft en iets over de helft van de song een beetje meer snelheid krijgt.
Daarna volgt "Carré", dat met elektronische klanken start, waar gitaargeluiden en ruimtelijke synthesizer klanken bijgevoegd worden en te ontaarden in een experimenteel industrieel stuk muziek, dat er invloeden van kerkzang bij krijgt.
In "Metal" zet Âge I Total me een geweldig traag zwaar nummer voor, dat iets over de helft van het nummer een eentonig terugkerend hypnotiserend ritme krijgt.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
Als laatste volgt "The Songbird", een schitterend traag nummer, dat invloeden van heavy rock, industriële muziek en stonerrock bevat en subtiele tempowisselingen heeft, om tegen het einde over te gaan in een synthesizer toon.

"Âge I Total" van Âge I Total is puik stonerrock, dat heerlijke zware muziek bevat, die in een langzaam tempo wordt gespeeld en bij tijd en wijle licht  hypnotiserend is en ik kan liefhebbers van stoner en heavy rock deze schijf dan ook sterk aanbevelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten