maandag 8 februari 2021

Review: Jakethehawk - Hinterlands (Ripple Music, 20221) (Stoner Rock, Post-Rock)

Jakethehawk uit Pittsburgh, Amerika, werd in 2016 opgericht en bestaat uit: John Huxley - zang, sologitaar en keyboards, Justin Lober - basgitaar en achtergrondzaang, Josh Emery - sologitaar en achtergrondzang en Jordan Lober - drums.
De band bracht op 26 januari 2018 hun debuut EP "Year Of The Hawk" via Blackseed Records uit en deze werd op 10 november 2018 gevolgd door het album "To Build A Fire", dat eveneens via Blackseed Records verscheen en op 19 februari 2021 verschijnt het album "Hinterlands", dat 6 nummers bevat, via Ripple Music als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op doorzichtig wit met groen en paars gespetterd vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD in een beperkte oplage en als digitale download.

Het eerste nummer van het album heet "Counting" waarin de band een geweldige zware trage stonerrock song speelt (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie), die gevolgd wordt door "Ochre And Umber" , een uitstekende rock song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, een aanstekelijk dansbaar ritme bevat en subtiele tempowisselingen heeft, waarbij ook lichte progressieve bluesrock invloeden te horen zijn.
Daarna volgt "Interzone Mantra", een heerlijke rock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, tempowisselingen heeft, aanzet tot dansen en invloeden van de jaren 70 hardrock bands als Black Sabbath heeft.
In "Still Life" schotelt Jakethehawk me een fantastische melodische post-rock song voor, die tegen het einde stevig wordt en in een langzamer tempo wordt gespeeld en in "Uncanny Valley" krijg ik een opnieuw zo'n prima song te horen, die invloeden van post-rock bevat, in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een aanstekelijk ritme heeft, dat halverwege meer snelheid krijgt.
Als laatste volgt "June", een schitterende stonerrock song met subtiele tempowisselingen, die een aanstekelijk terugkerend ritme heeft en in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld.

"Hinterlands" van Jakethehawk is een puike plaat, die vol heerlijke muziek staat, die ik liefhebbers van stoner en post-rock zeer kan aanraden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten